Binnenafwerking

Nieuwe batterijmotor voor vouwgordijnen en plissés

Raamdecoraties die automatisch open- en dichtgaan, verhogen het wooncomfort. Ze gaan langer mee en zijn bijzonder praktisch op slecht bereikbare plaatsen. Nadeel is dat er soms wat breekwerk aan te pas komt om de aansluiting op het elektriciteitsnet mooi weg te werken, vooral in bestaande woningen. Met de WireFree Cord Lift, brengt SOMFY daar nu verandering in. De nieuwe motor werkt op batterijen en maakt gebruik van SOMFY’s draadloze RTS-bediening.

Plug and play
De SOMFY WireFree Cord Lift is een gordijnmotor, bedoeld voor het automatiseren van plissés en vouwgordijnen. De stroomvoorziening gebeurt door middel van een speciale 12V batterij die bij normaal gebruik ongeveer een jaar meegaat. Interessant is ook dat de motor compatibel is met SOMFY’s draadloze RTS-bediening (met uitzondering van de sensoren). Er zijn dus geen kabels nodig: noch voor de stroomvoorziening, noch voor het doorsturen van commando’s.

De feiten
- Geschikt voor vouwgordijnen met een bovenbak van minstens 32 mm.
- Standaard geleverd met een enkele batterij. Dubbele batterijen zijn ook te verkrijgen.
- Snelheid: 72 toeren / minuut.
- Nominale kracht: 0,34 Nm.
- Motorgarantie: 5 jaar.

De voordelen
- Batterij is gemakkelijk te vervangen door de gebruiker.
- Installatie mogelijk zonder doorgedreven technische kennis.
- Geschikt voor vouwgordijnen en plissés met standaardafmetingen.
- Vlotte integratie met andere SOMFY-toepassingen.

RTS
RTS, voluit Radio Technology SOMFY, is een techniek waarbij de bedieningscommando’s draadloos doorgestuurd worden naar de motor. Het overbrengen van de commando’s gebeurt op een speciale frequentie (443,42 MHz), die dankzij voortdurend wisselende codes beveiligd is tegen misbruik. De WireFree Cord Lift is compatibel met de RTS-wandschakelaars én met de RTSafstandsbedieningen.