Binnenafwerking

Trends voor deurbeslag 2024: innovatieve stijlen en zwarte accenten

Trends voor deurbeslag 2024: innovatieve stijlen en zwarte accenten
Zo net in het nieuwe jaar is het weer tijd om naar nieuwe woontrends te kijken. Over die deur gesproken: zelfs op dat gebied zijn er jaarlijks diverse trends te ontdekken. Dit onderdeel krijgt zelfs met het jaar meer aandacht in interieurontwerp en dat is niet voor niets het geval.

Wanneer je kiest voor het juiste deurbeslag voor een bepaalde ruimte kun je zo’n ruimte helemaal compleet maken. Er zijn verschillende trends, materialen en kleuren te ontdekken op het gebied van deurbeslag. In dit artikel vertellen we je er meer over zodat je weet wat je in 2024 moet kiezen wanneer je op zoek bent naar nieuw deurbeslag.

1. Zwart deurbeslag als verfijnde tijdloze trend in huis

Als er iets is wat we de laatste jaren al vaker zagen op het gebied van deurbeslag, dan is het wel zwart deurbeslag. Ook in 2024 zien we deze trend terug in moderne interieurs en blijft het een geliefd item onder interieurontwerpers en architecten. Geef ze eens ongelijk, want met zwart deurbeslag kun je van iedere simpele ruimte iets stijlvols maken. De kleur past eigenlijk bij elke stijl.

Daarbij is zwart deurbeslag ontzettend veelzijdig en geschikt voor verschillende soorten interieur. Zo past het perfect in een industrieel interieur met een stoer randje, maar is het ook de juiste match in een moderne en minimalistische inrichting. En wil je voor een meer vintage look gaan? Ga dan voor retro of antiek deurbeslag in het zwart. Hierbij ligt de nadruk op ronde vormen en sierlijke details.

2. Duurzaam deurbeslag is passend voor 2024

In de afgelopen jaren is duurzaamheid alsmaar belangrijker geworden voor de gemiddelde inwoner van Nederland en België. Duurzaamheid blijft ook in het nieuwe jaar een hot topic. Dat zien we niet alleen terug in de algemene woontrends, maar ook in de trends van deurbeslag. Hierbij wordt vooral gekeken naar het soort materiaal waarvan deurbeslag gemaakt is.

Steeds vaker zijn er deurklinken en overige materialen voor je deur beschikbaar die gemaakt zijn van gerecyclede en/of duurzame materialen. Messing is bijvoorbeeld een materiaal waar je echt ontzettend lang gebruik van kunt maken. Je hoeft niet bang te zijn dat dergelijk deurbeslag moet inleveren op esthetiek, want uiteraard staat een mooi uiterlijk hierbij centraal.

3. Ga voor bronzen deurbeslag met een vintage look

Naast zwart deurbeslag met een mooie retro look is er nog een andere keuze die binnen deze stijl bestaat: bronzen deurbeslag met een vintage uiterlijk. Deze trend biedt een meer rustieke uitstraling en past daardoor erg goed bij verschillende soorten inrichtingen. Brons heeft de neiging om in de loop van de tijd een patina te ontwikkelen, wat bijdraagt aan een charmante uitstraling.

Daarom past bronzen deurbeslag goed bij een landelijk of bohemian interieur of een inrichting waarin veel natuurlijke elementen te vinden zijn. Combineer een deurklink van brons bijvoorbeeld met een mooie houten deur en/of met een interieur waarin andere natuurlijke materialen zoals steen te vinden zijn. Ook passend: natuurlijke tinten voor een warme sfeer.

4. Deurbeslag van messing voor tijdloze elegantie thuis

Om nog even terug te komen op messing als materiaal voor deurbeslag: dat is een hele goede keuze. Messing is een prachtig materiaal dat veelzijdig is en gebruikt kan worden op verschillende manieren. Wat opvallend is, is dat messing deurbeslag bijvoorbeeld goed past bij zowel moderne als meer traditionele interieurs. Het is het ideale materiaal om te combineren binnen een van de bovenstaande trends.

Omdat messing een legering is van zink en koper heeft dergelijk deurbeslag een mooie gouden kleur. Dat zorgt voor een mooie look met luxueuze afwerking, waardoor messing ideaal is voor stijlvolle interieurs. Onze tip? Ga voor een messing voordeurklopper om je entree thuis koninklijk te maken. Je voordeur ziet er meteen klassiek uit met dergelijk beslag.

5. Retro revival in 2024: klassieke vormen en sierlijke details

Hoewel we natuurlijk over slim deurbeslag kunnen beginnen dat je met je smartphone kunt bedienen, sluiten we het artikel liever af met een andere trend voor 2024: retro revival. Eerder in dit artikel beschreven we al dat deurbeslag met een vintage of retro look niet meer weg te denken is uit het moderne huis van 2024. Vintage en retro stijlen zijn altijd al populair geweest en krijgen in 2024 een nieuwe, moderne twist in huis.

Dat is onder andere te zien aan het deurbeslag dat in allerlei klassieke vormen en met diverse details komt. Voeg een vleugje nostalgie toe aan je interieur door te gaan voor deurbeslag met sierlijke rozetten, ronde vormen of antieke afwerkingen. Ook sierlijke vormen van de deurkruk zelf passen helemaal bij deze tijd. Dergelijk deurbeslag is veel in het zwart, maar ook in het brons of goud verkrijgbaar.