Zomers genieten in de tuin met buitenzonwering

22 juli 2013 Bron: Lewispr
Met de zomer voor de deur is het buitenseizoen nu echt aangebroken. Dat betekent weer ’s avonds lekker lang buiten zitten en overdag in de tuin aan een kleurtje werken. Buitenzonwering wordt daarbij steeds belangrijker want iedereen weet dat teveel in de zon zitten niet aan te raden is. Luxaflex zet de belangrijkste trends op een rijtje.

Zonwering voor alle weertypes
Hoewel iedereen uiteraard hoopt op strakblauwe luchten en een graadje of 25, zijn onze zomers in de praktijk wat weerbarstiger. Het weer kan behoorlijk wisselvallig zijn. Veel mensen spelen hierop in door voor buitenzonwering te kiezen die geschikt is voor verschillende soorten weertypes. Zo is het meest populaire terrasscherm, de Spectra Nova, goed bestand tegen wind, zodat ook bij een briesje de zon geweerd kan worden.

Vaste terrasoverkapping
Sommige mensen nemen helemaal het zekere voor het onzekere en kiezen voor een vaste terrasoverkapping. Zo zijn ze niet alleen tijdens zonnige dagen verzekerd van een schaduwrijk terras, maar kunnen ze tijdens frissere of regenachtige dagen ook gewoon buiten zitten. Gecombineerd met een heater zorgt een vaste terrasoverkapping ook in de herfst en winter voor een aangename plek buiten.

Tweede woonkamer
De tuin wordt steeds meer gezien als onderdeel van het huis en vaak gebruikt als ‘tweede woonkamer’. De opkomst van loungesets de afgelopen jaren is hier een treffend voorbeeld van. Bovendien heeft vrijwel ieder huishouden tegenwoordig een draadloos Wifi-netwerk en zit je met mooi weer liever thuis te werken in de tuin dan in een broeierige werkkamer. Daarbij is een goede zonwering onontbeerlijk om ervoor te zorgen dat er geen zonlicht weerkaatst in het beeldscherm van de laptop of tablet.Budgetvriendelijk
Ook de huidige economische situatie heeft zijn invloed op de voorkeuren in buitenzonwering. Consumenten doen minder vaak impulsaankopen en kijken goed naar de verhouding prijs-kwaliteit. Scherp geprijsde, maar tegelijkertijd kwalitatief hoogstaande producten zijn populair. Luxaflex speelt op deze trend in door bijvoorbeeld de introductie van Smart Choice terrasschermen. Deze lijn is beschikbaar in een select aantal doeken, profielkleuren en maten en hierdoor blijft de prijs laag, terwijl er wel een hoogwaardige kwaliteit geboden wordt.

Exterieur/ interieur
De laatste trend die Luxaflex signaleert, is dat tuinbezitters er steeds vaker voor kiezen om de stijl van de buitenzonwering in lijn te laten zijn met de stijl van de woning. Het aanzicht van een woning is dus minstens zo belangrijk als het interieur. Door het groeiende aanbod van stoffen, dessins en kleuren die zowel in de raamdecoratie als buitenzonwering terugkomen, is dit steeds beter mogelijk.

Lisette van Zelst van Luxaflex Nederland: “Bovendien is de keuze in soorten buitenzonwering groot. Of je nou de voorkeur hebt voor rolluiken, screens, een zonnescherm of een vaste terrasoverkapping, voor iedere voorkeur is wel een passende oplossing te vinden. Zo kan iedereen op zijn eigen manier ontspannen in zijn tuin.”Lees ook:


  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • bouwinfo