Zonwering

Tips voor een koel huis op warme dagen

Na een regenachtige aanloop is iedereen blij dat de zomer begonnen is. Genieten van deze mooie dagen doen we het liefst met een schaduwrijke plek in de buurt om verkoeling te kunnen zoeken én zonder hinder van insecten. Het kiezen van de juiste raambekleding is hierbij essentieel.
Met mooi weer komen er helaas meer insecten en die wil je het liefst weren uit huis. Met horren blijven vervelende beestjes buiten en geniet je tijdens warme nachten toch ongestoord van frisse buitenlucht. Tegenwoordig zijn er horren beschikbaar die ook pollen buiten de deur houden. Deze horren zijn leverbaar met speciaal Poll-tex® gaas dat 96% van de pollen buitenhoudt. Genieten van frisse lucht kan nu dan ook zonder rode ogen en niesaanvallen.

Op zonnige dagen even genoeg van de warmte? Met buitenzonwering creëer je een koele plek waar je toch kunt genieten van de buitenlucht. Geopende deuren en een zonnescherm betrekken het terras bij de woning en vergroten de leefruimte. Door de diverse variaties in doekkeuze en afwerking pas je het scherm ook nog eens perfect aan op je interieur.

Zolderkamers zijn op stralende zomerdagen één van de warmste ruimtes in huis. Om de temperatuur daar leefbaar te houden zijn Horizontale Jaloezieën met Thermostop-coating een goede oplossing. De Horizontale Jaloezieën blokkeren het meeste UV licht dat de woning binnenkomt, ook wanneer ze maar gedeeltelijk gesloten zijn. Met de speciale coating maak je daar nog optimaler gebruik van. Door de reflecterende laag wordt de stralingswarmte tot 60% verminderd.Zomer betekent festivals, feesten en andere gezellige buitenactiviteiten. Wanneer je vroeg op moet, is het wel zo fijn wanneer je niet uit je slaap gehouden wordt door het tuinfeestje bij de buren. Rolluiken zorgen voor totale afsluiting. Geluiden worden gedempt en zonlicht blijft buiten. Ze bieden daarbij ook extra veiligheid en maken het huis een minder aantrekkelijke prooi voor inbrekers tijdens de vakantie of wanneer je maar ‘even’ weg bent voor een barbecue of festival.

Verticale buitenzonwering houdt uw huis koeler en beschermt tegen hinderlijke lichtinval. De Luxaflex® Screens geven overdag goed zicht naar buiten, maar houden nieuwsgierige blikken naar binnen tegen. De screens zijn verkrijgbaar in verschillende transparanties, dus hoe donker het in huis is, heeft u zelf in de hand. Het is ook mogelijk om de screens te laten bedrukken met een afbeelding naar keuze. Zo krijgt ook de buitenkant van het huis een persoonlijk tintje.

“De warme zomermaanden vragen om verkoelende en slimme oplossingen die in alle interieurs passen. Luxaflex® biedt producten en variatiemogelijkheden voor alle woonwensen,” zegt Tim Vermeeren van Luxaflex Nederland. “De Luxaflex® dealer adviseert daar graag bij!”