Zo word jij een echte klusser

5 februari 2018 Bron: Bouw & Wonen
Zo word jij een echte klusser
Het kan af en toe wel indrukwekkend zijn, die professionele klussers. Zeker de mannen op tv lijken nooit ergens de fout in te gaan. Om dan zelf te gaan klussen kan af en toe wat spannend zijn, zeker wanneer er flink geklust moet worden. Maar niet gevreesd; met deze basis tips word jij een echte klusser.

Het juiste gereedschap

De basis leg je met het juiste handgereedschap. Zaken als hamer en spijkers, schroevendraaiers en sleutels zijn uit geen enkele gereedschapskist weg te denken. Maar overweeg ook de aanschaf van elektrisch gereedschap. Gereedschap zoals een boormachine of een elektrische zaak kan het klussen namelijk een stuk gemakkelijker maken. Om het nu nog gemakkelijker te maken schaf je ook meteen een gereedschapskist aan. Hiermee kun je al het benodigde gereedschap gemakkelijk samen houden en hoef je tijdens het klussen geen uren te zoeken naar die ene verloren hamer.

Organisatie en planning

Een goed begin is het halve werk. Zorg dat je precies weet wat je nodig hebt voor de klus en schaf de specifieke materialen ruim op tijd aan. Een verfklus kan bijvoorbeeld niet zonder kwasten en houtbewerking gaat toch ook echt wel gemakkelijker met een bijtel en schuurpapier bij de hand. Plan ook voldoende tijd beschikbaar om deze klus te klaren. Het hoeft echt niet meteen allemaal binnen een paar uur geregeld te zijn. Een goede voorbereiding en planning geeft zelfvertrouwen en voorkomt stress en onzekerheden tijdens het klussen.

Zo word jij een echte klusser

Goede voorbereiding

Doe voldoende onderzoek en probeer jezelf zo goed mogelijk in te lezen in het onderwerp. Ga je bijvoorbeeld zelf een veranda bouwen? Ga dan eens op onderzoek uit op het internet. Je vindt gegarandeerd advies van mensen die deze klus al eens aangepakt hebben. Zo kan een handige YouTube tutorial hier zeker bij helpen!

Vraag op tijd om hulp

Je hoeft je echt niet te schamen als je de hulp van een ervaren klusser nodig hebt. Als het vragen om hulp tot een goed eindresultaat levert: waarom niet? Daarbij kan een ervaren klusser je ook gegarandeerd dingen leren waar jij misschien nog niet aan gedacht had. Wat goedbedoelde hulp is altijd welkom en wie weet kun je het de volgende keer gemakkelijk zelf.

Zo word jij een echte klusser

Wie niet waagt…

… wie niet wint! Ben dus ook niet bang om gewoon eens wat dingen te proberen. Niemand is geboren als een echte klusser en men leert nu eenmaal met vallen en stoten. Ben dus ook zeker niet bang om een foutje te maken; daar is iedere professionele klusser ooit mee begonnen!


Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo