Interieur

Zo verbeter jij jou nachtrust

Zo verbeter jij jou nachtrust
Goede slaap, we hebben het allemaal nodig. Goed slapen is belangrijk om je afgesloten dag te verwerken en weer bij te tanken voor de nieuw dag. Het gevolg van langdurig slecht slapen is slaaptekort. Slaaptekort zorgt op lange termijn weer voor extreme vermoeidheid en (chronische) stress en gedragsproblemen. Een belangrijk middel om goed te kunnen slapen is het hebben van de beste topmatras. De slaapkwaliteit verbetert hierdoor en je zult minder lichamelijke klachten ervaren. Bij sommigen zal door alleen het vervangen van het matras zal niet automatische de nachtrust worden verbeterd. Hier zullen anderen veel meer moeite voor moeten doen. Wellicht ben jij hier ook één van. Ben jij benieuwd hoe jij beter kunt slapen? In dit artikel lees je hier meer over.

Voorbereiding is de kern

Door alleen een onderdeel in de kamer te veranderen, zul je niet altijd gegarandeerd een betere nachtrust krijgen. De oorzaak van je slechte nachtrust kan ook bepaalde leefgewoontes zijn. Zo is het beter om in de ochtend vroeg of in de avond vroeg te sporten in plaats van voor het slapen. Zo heeft je lichaam de tijd goed moe te worden voor je het bed induikt. Zorg ervoor dat je laatste grote maaltijd ruim 2 tot 3 uur voor het slapen plaatsvindt. Hierdoor heeft je lichaam de tijd het eten goed te verwerken. Dit spreekt voor zich: geen cafeïnehoudende dranken consumeren kort voor het slapen. Het duurt namelijk nog even voordat de cafeïne uit je systeem is. En zoek voor het slapen je ontspanning op. Dit kun je doen door je te laten masseren, een boek te lezen of ontspanningsoefeningen te doen.

Tijd om te slapen

De tijd om te slapen is aangebroken. Zorg ervoor dat je kamer donker is. Dit maakt namelijk melatonine in het lichaam aan. Heb je geen donkere kamer, gebruik dan bijvoorbeeld slaapmaskers. Zorg er ook voor dat de ruimte waarin je gaat slapen lekker koel is. Denk aan een goede ventilatie. Doe dit door in de vroege avond de ramen open te gooien en de kamer goed te ontluchten. Gebruik geen beeldschermen voor het slapen. Dus, weg met de smartphones, laptops en andere soortgelijke apparatuur. Hierdoor kan je lichaam geen melatonine aanmaken.

Kortom, om je nachtrust te verbeteren zul je moeten denken aan verschillende zaken. Zo is het vervangen je matras niet de enigste manier waarop je dit kunt bereiken. De juiste voorbereiding voor het slapen doet wonderen.

Ook interessant