Zo richt je je huis mooi in met duurzame producten

Bron: Bouw & Wonen
Zo richt je je huis mooi in met duurzame producten
Steeds meer mensen letten bij het aankopen van interieur items op het milieu. Duurzame materialen worden steeds populairder. Als je op zoek bent naar kussens, plaids, tafelkleden of spreien dan kun je daar prima een milieubewuste keuze in maken. En je kiest daarbij ook nog eens voor materialen die jarenlang mooi blijven.

Maak van je woonkamer het gezelligste vertrek van het huis

In de woonkamer kom je samen. Met je gezin of met vrienden om een serie te kijken of voor een gezellige ongedwongen avond. Zorg dat de inrichting van de woonkamer die gezelligheid uitstraalt. Kies voor mooie kussens op de bank in een contrasterende kleur. Als het winter wordt en het buiten guur en koud is, dan is een warme plaid heerlijk om onder weg te kruipen. Een bijkomend voordeel van het gebruik van een plaid is dat je een bank die misschien niet meer zo mooi is maar wel heerlijk zit of ligt, nog niet hoeft af te danken.

Geniet nog meer van het belangrijkste moment van de dag: De maaltijd

In veel huishoudens is het vaak een zoete inval. De ouders gaan naar het werk, de kinderen naar school, iedereen komt op wisselende tijden thuis en is druk met zijn eigen zaken. Maar als het diner wordt opgediend zit het hele gezin aan tafel en wordt de dag doorgenomen. Neem de tijd om de tafel mooi te dekken met een kleurrijk tafelkleed van katoen of linnen. Mooie tafelkleden kun je nu ook heel gemakkelijk online bestellen, in royale maten zodat het tafelkleed altijd past.

Richt je slaapkamer in met duurzame accessoires

De plek waar je minimaal 1/3 van je leven doorbrengt is de slaapkamer. Het is de plaats waar je uitrust van een dag hard werken, waar je droomt van mooie dingen en waar je het leven viert met hen die je lief zijn. Op je bed leg je dus een mooie bedsprei. Hiermee geef je je slaapkamer net dat beetje extra. En een sprei is bovendien heerlijk als extra warm laagje tijdens koude winternachten. Spreien zijn te koop in verschillende maten en kleuren en verschillende natuurlijke materialen zoals wol, katoen en linnen. Kies altijd voor een sprei die is gemaakt van natuurlijke materialen die op milieu- en diervriendelijke wijze zijn geproduceerd. Daarmee maak je niet alleen een milieubewuste keuze, maar kies je ook voor een sprei waar je vele jaren van kunt genieten.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo