Interieur

Zo bouw je de ultieme homegym

Zo bouw je de ultieme homegym
Heb je weinig tijd om naar de sportschool te gaan of sport je gewoon liever thuis dan is een home gym echt iets voor jou. Sporten wanneer het jou uitkomt maakt het makkelijker om dagelijks met je gezondheid bezig te zijn. In dit artikel lees je hoe je perfecte fitnessruimte thuis maakt.

Efficiënt met ruimte omgaan

Een van de belangrijkste dingen is de mogelijkheid om een toestel te verplaatsen en op te bergen. Sommige apparaten kun je makkelijk opvouwen en nemen weinig ruimte in beslag als je ze niet gebruikt. Sommige apparaten kun je makkelijk rechtop zetten om meer ruimte te creëren. Zo kun je meerdere toestellen gebruiken in een beperkte ruimte.

De inrichting

In een fijne omgeving is het makkelijker om gemotiveerd te blijven. Probeer je fitnessruimte zo in te richten dat je niet makkelijk kan worden afgeleid. Muziek tijdens het sporten is bijna onmisbaar. Je kunt natuurlijk je headset gebruiken, maar je kunt natuurlijk ook gaan voor soundbars en speakers. Spiegels zorgen ervoor dat je homegym groter lijken en versterken het licht. Daarnaast kun je je eigen houding goed bekijkens tijdens het uitvoeren van je oefeningen. Vaak wordt de vloer van een homegym over het hoofd gezien. Toch is het verstandig om een extra beschermingsmat op de vloer te leggen voor onder de apparatuur. Om oefeningen op de vloer te doen is een yogamat meestal voldoende. Breng ook eerst in kaart waar de stopcontacten zitten zodat je weet waar je elektrische fitnessapparaten komen te staan.

Cardio-apparaat

Cardio-oefeningen zijn belangrijk voor je dagelijkse workouts thuis. Een cardiotoestel waar je op kunt rennen en fietsen is dan ook een must-have voor je home gym. Met een cardio apparaat kun je specifieke programma’s volgen. Het apparaat houdt bij wat je aan het doen. Een van de belangrijkste dingen bij een cardio-apparaat is de grootte. Het apparaat neemt best veel ruimte in beslag. Heb je geen plek voor een cardio-apparaat dan kun je ook kiezen voor een hometrainer of een roeitrainer, deze zijn over het algemeen iets kleiner.

Krachttraining

Met krachttraining maak je je lichaam sterker en werk je aan je vormen. Kijk naar je eigen trainingmethodes en beschikbare ruimte om te bepalen welk toestel het beste bij je past. Een krachtstation biedt je veel trainingsmogelijkheden en neemt niet veel ruimte in beslag. Dit toestel heeft een ingebouwde weerstandsfuncties. Een krachtstation biedt deze trainingsmogelijkheden als een bicepstoesel in de sportschool.

Losse gewichten

Met losse gewichten zoals dumbbells kun je talloze oefeningn uitvoeren. Het beste kun je je homegym uitrusten met een of twee sets dumbbells. Ze zijn klein en je kunt ze makkelijk opbergen. Je kunt ook racks kopen. Dit zijn veelzijdige toestellen waarmee je kunt gewichtheffen. Je hebt hiervoor wel halterschijven en extra halters nodig. Voor nog meer opties kun je je rack ook uitbreiden met een bank voor het uitvoeren van nog meer trainingstechnieken.

Ook interessant