Isolatie

Zilveren Decibel Award voor Silentwall van Recticel Insulation

Zilveren Decibel Award voor Silentwall van Recticel Insulation
De Silentwall akoestische isolatieplaat van Recticel Insulation werd op 2 december 2019 bekroond met de Zilveren Decibel door de Franse Nationale Raad tegen Geluid (Conseil National du Bruit - CNB), in aanwezigheid van de Franse minister van Ecologische en Solidaire Transitie, Élisabeth Borne.

Silentwall van Recticel InsulationDeze Zilveren Decibel wordt aan Recticel Insulation uitgereikt in de categorie Akoestische Materialen en Bouwsystemen die isolerende, absorberende en anti-vibratiematerialen promoot. Het beloont het innovatievermogen van Recticel Insulation, de uitstekende prestaties van de nieuwe akoestische oplossing Silentwall en zijn bijdrage aan de circulaire economie.

Silentwall van Recticel Insulation is een geluiddempend isolatiepaneel voor binnenmuren met een ongeëvenaard installatiegemak. Het wordt in Frankrijk vervaardigd van gerecycleerd polyurethaanschuim. Silentwall biedt een verbetering van de geluidsreductie-index van 9dB ΔRw (bedekt met een gipsplaat van 12,5 mm). Dit betekent 8 keer minder geluid.

De Gouden Decibel competitie, opgericht door de CNB in 1991, eert fabrikanten, openbare instellingen, universiteiten, ontwerpers, verenigingen en onderzoekers met innovatieve of opmerkelijke prestaties op het gebied van geluidsverbetering.

Ook interessant