Recticel Insulation introduceert Lumix een innovatie voor meer dierenwelzijn

12 november 2019 Bron: Recticel Insulation
Recticel Insulation introduceert Lumix een innovatie voor meer dierenwelzijn
Recticel Insulation is een vertrouwde partner van de landbouwsector. In nauwe samenwerking met landbouwers ontwikkelden we een reeks oplossingen, afgestemd op de specifieke vereisten van de verschillende agrarische gebouwen en toepassingen.

Vandaag kondigen we met trots de lancering aan van Lumix, een nieuw soort thermische isolatieplaat, ontworpen om het welzijn te verbeteren van pluimvee en varkens die binnen worden gehouden. Lumix werd ontworpen om tegemoet te komen aan de groeiende aandacht voor dierenwelzijn, met name in de biologische sector. Kippen zijn dieren die graag in de schaduw leven.

Recticel Insulation - Lumix

De uitdagingen van natuurlijk licht

Het lijdt geen twijfel dat dieren gedijen in natuurlijk licht. Maar in tegenstelling tot kunstlicht is het niveau van daglicht niet altijd gemakkelijk te regelen. Dit is vooral zo wanneer de isolatieplaten afgewerkt zijn met een witte reflecterende laag. Overmatige reflectie en verblinding veroorzaken stress bij dieren en ongewenst gedrag dat de kwaliteit van het vlees kan beÔnvloeden en ervoor kan zorgen dat ze minder eieren leggen. Uiteindelijk is dit slecht voor de reputatie en de winstgevendheid van de boerderij.

Gezond en stressvrij

Lumix is de eerste thermische isolatieplaat voor agrarische gebouwen met een speciaal ontworpen donkere bekleding die licht absorbeert in plaats van reflecteert. Het is de ideale keuze voor boeren die natuurlijke, gezonde en stressvrije omstandigheden willen creŽren voor hun vee. Lumix biedt uitstekende thermische prestaties voor een comfortabele stalomgeving. Het wordt geleverd in lange platen voor eenvoudige installatie bij hellende daken en zorgt voor een betere hygiŽne doordat het vogels en ongedierte ervan weerhoudt onder het dak te nestelen.

Recticel Insulation - Lumix

Kom het van dichtbij ontdekken

Recticel Insulation demonstreert dit nieuwe isolatiepaneel op de Agribex-beurs in Brussels Expo van 3 tot 8 december 2019. U vindt Recticel Insulation in hal 3, stand 318. Bezoekers krijgen de kans om Lumix geÔnstalleerd te zien en van onze experts te vernemen hoe het hen kan helpen de leefomstandigheden voor hun dieren te optimaliseren. Neem voor meer informatie over isolatieoplossingen voor agrarische gebouwen contact op met Tom Verhaest, Business Development Manager Agri, op het nummer 0475 25 90 80.

Meer informatie op www.recticelinsulation.be.

Lees ook:


  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • bouwinfo