Wedstrijden en awards

Zetel jij mee in de publieksjury van de Belgian Building Awards?

Zetel jij mee in de  publieksjury van de Belgian Building Awards?
Waarom alleen een vakjury laten beslissen wie een architectuurwedstrijd wint? Architectuur moet in de eerste plaats ten dienste van de gebruikers staan. Daarom zal dit jaar behalve een vakjury ook een publieksjury zich buigen over de Belgian Building Awards van Batibouw. Batibouw gaat hiervoor op zoek naar 6 juryleden die op professioneel vlak geen enkele binding hebben met de bouwsector.

Zoals elk jaar organiseert Batibouw samen met Palindroom de Belgian Building Awards. Dit jaar zijn er prijzen voor de categorieën Mixed use (gemengde projecten), 3-2-1-façade (3-, 2- of ééngevelwoningen), Sustainability en de Pioneer Award. Een zevenkoppige vakjury heeft uit alle inzendingen de shortlist samengesteld en de winnaars aangeduid.

Publieksprijs

Voor de eerste keer zal er dit jaar ook een publieksprijs uitgereikt worden. Hiervoor zullen Batibouw en Palindroom een zeskoppige jury van particulieren (ver)bouwers samenstellen. Architecten, aannemers, fabrikanten of andere bouwprofessionals worden niet toegelaten.

Het is aan de publieksjury om uit de shortlist die 17 projecten telt, één winnaar aan te duiden.

Hoe deel uitmaken van de publieksjury

De jurering zal plaats vinden op dinsdag 28 februari om 18.00 aan Brussels Expo. Ben je geïnteresseerd om deel uit te maken van deze jury? Stuur dan een mail naar publieksjury@palindroom.be met vermelding van je naam, taal, leeftijd, woonplaats en beroep.

Batibouw zal op basis van alle inzendingen een zo gediversifieerd mogelijke jury samenstellen. Als je weerhouden wordt, ben je alvast uitgenodigd op de uitreiking van de Belgian Builing awards, inclusief walking dinner op 14 maart en ontvang je 4 Batibouw-tickets.

Ook interessant