Zelf een huis bouwen: let hier op qua financiering

Bron: Bouw & Wonen
Zelf een huis bouwen: let hier op qua financiering
Het bouwen van je eigen huis is natuurlijk voor velen een droom die eindelijk werkelijkheid wordt. Maar er zijn wel een aantal belangrijke zaken om rekening mee te houden wanneer het om de financiering gaat. Het is natuurlijk een ontzettend groot project en je wilt niet halverwege al door je budget heen zitten. We hebben huizenbouwers die je voorgegaan zijn om hun mening gevraagd, en de belangrijkste items voor je op een rijtje gezet.

1. Neem de tijd om te vergelijken

Mocht je besluiten om geld te lenen dan is dit natuurlijk een contract waar je de komende jaren nog aan vast zit. Op zich geen probleem, maar wel belangrijk om even de moeite te nemen om in de materie te duiken. Neem online even de tijd om mogelijkheden tot geld lenen vergelijken, zo weet je in ieder geval zeker waar je aan begint. Op websites zoals Geld.nl kun je direct alle mogelijkheden vergelijken, en kijken wat het beste bij jou past. Zo weet je zeker dat je niet zomaar teveel betaald en de financiering hebt die jij nodig hebt.

2. Houd rekening met Šlle kosten

Naast de voor de hand liggende kosten zijn er vaak ook nog kosten waar je niet zomaar aan gedacht had. Mogelijke hoogwerkers om veilig op hoogte te klussen kosten natuurlijk ook geld; en de kans is groot dat je deze nog niet in de budgettering mee had genomen. Ga dus even met een aantal man samen zitten om alle gekste scenarioís door te nemen ťn natuurlijk de mogelijke kosten die hieraan verbonden zitten te berekenen. Je kunt maar beter goed voorbereid zijn en geld overhouden, dan er halverwege achter komen dat je eigenlijk te weinig geld klaar hebt staan.

3. Bewaak je budget

Dat budget is er niet voor niets. Je houdt een budget aan om niet onnodig bij te lenen of jezelf hoger in de kosten te steken dan gepland. Want hoe je het geld op dit moment ook nodig denkt te hebben, na de verbouwing zit je met het verdriet van een tekortkoming of maandelijkse afbetalingen. Stel een goed budget vast en bewaak dit budget gedurende het project.

4. Kwaliteit kost geld

Ga er ook zeker vanuit dat dit budget ruim genoeg moet zijn. Het bouwen van je eigen huis is namelijk geen moment waarop je op zoek gaat naar goedkope materialen. Kwaliteit kost geld, en het is de financiŽle investering uiteindelijk meer dan waard.

Lees ook:


  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • bouwinfo