Second Home

Zelden kochten meer Belgen een tweede verblijf in Spanje dan nu

Zelden kochten meer Belgen een tweede verblijf in Spanje dan nu
De verkoop van Spaans vastgoed aan Belgen is vanaf de tweede helft van 2021 uit het dal geklommen, en de cijfers zijn beter dan voor corona. ‘De voorspelde inhaalbeweging heeft plaatsgevonden’, stelt Leen Vermeulen, bestuurder van Hip Estates, dé vastgoedspecialist voor Spanje. Maar liefst 11 (11,1) Belgen per dag kochten in het laatste kwartaal van 2021 een tweede verblijf in Spanje, goed voor bijna duizend woningen (999) in totaal, meldt de vereniging van Spaanse notarissen. Dit is het tweede hoogste cijfer dat ooit werd genoteerd in een laatste jaarkwartaal. België staat hiermee op de vierde plaats van buitenlandse kopers met een marktaandeel van 5,5 procent.

Over het geheel genomen is het jaar 2021 succesvol te noemen. 3.458 woningen werden aan Belgen verkocht in Spanje, een stijging van 13,7 procent ten opzichte van het eerste coronajaar 2020. In 2021 kochten 9,47 Belgen per dag een woning onder de Spaanse zon. Vooral de regio’s Comunidad Valenciana, Murcia en Costa del Sol waren erg populair. Belgen keerden in 2021 massaal terug naar het geliefde Spanje om er een tweede thuis te zoeken. Na periodes van lockdown besloten velen om eindelijk hun droom in Spanje te gaan waarmaken.

Leen Vermeulen, bestuurder van Hip Estates, vat samen dat Belgen vooral willen komen genieten in Spanje:

‘Daarom zoeken ze naar ruime en luxueuze nieuwbouwappartementen en -villa’s die gelegen zijn in een resort met ontspanningsfaciliteiten op wandelafstand.

Het is niet verwonderlijk dat de regio Alicante-Murcia nog steeds het populairst is. Deze zonnige regio is makkelijk bereikbaar met een ruime keuze aan betaalbare vluchten via twee luchthavens op amper twee uren vliegen van Brussel en de regionale luchthavens van Antwerpen, Oostende, Charleroi en Luik.

In Spanje vinden mensen niet alleen zon-zee-strand, maar ook de gezellige sfeer van lokale restaurants en bars, tal van shoppingmogelijkheden, cultuur om te ontdekken en historische steden vol Spaanse flair zoals Cartagena en Murcia. Reken daarbij dat het leven een stuk goedkoper is in Spanje en het weer aangenaam is het hele jaar rond.'


​Deze spirit bij de aankoop wordt geïllustreerd door het best verkochte resort van Hip Estates het afgelopen jaar in Spanje. Santa Rosalía Lake and Life Resort, een verrassend nieuwbouwproject, verkocht dit jaar als zoete broodjes. Iedereen wordt onmiddellijk blij van het resort, dat Caraïbische vibes geeft dankzij immense tuinen, paradijselijke lagunes en eilanden met palmbomen. Santa Rosalía Lake and Life Resort maakt gebruik van duurzame technologie en nodigt uit om te sporten en te ontspannen. Centraal in het Resort ligt het grootste kunstmatige meer van Europa, 16.000 m² groot. Het creatieve concept is ontworpen om mensen volop te laten genieten. Daarnaast zijn er de kwaliteit en het design van de luxewoningen die waarde op lange termijn waarborgen.

Zelden kochten meer Belgen een tweede verblijf in Spanje dan nu

Waarom kopen via een Belgische BIV-erkende makelaar?

Het Belgische vastgoedkantoor Hip Estates, BIV-erkend makelaar en gevestigd in Schilde, bestaat 25 jaar en heeft als missie ‘uw droom in Spanje’ waar te maken.

Bestuurder Leen Vermeulen en vastgoedexpert Steven Theunis zijn zich uitstekend bewust van wat de koper van Spaans vastgoed vandaag wil, wat precies het aanbod in de markt is en welke de voorwaarden zijn om na de verkoop een tevreden klant te hebben.

​Dankzij 25 jaar ervaring en de zeer persoonlijke omgang met bouwpromotoren en klanten mag Hip Estates zich gerust dé vastgoedspecialist voor Spanje noemen. ​

Hip Estates kan bogen op 25 jaar ervaring, bewezen verkoopprestaties en krachtige persoonlijke relaties in de Spaanse vastgoedwereld. ​Het kantoor werd meermaals bekroond: in 2021 als best verkopende agent gedurende 10 jaar bij Patrimi (Las Ramblas Golf Resort, Villamartin Golf Resort, La Finca Golf resort en Finistrat), in 2019-2020 als best verkopende agent voor La Finca Golf Resort en Lo Romero Golf Resort, in 2014 als best verkopende agent voor Las Colinas Golf & Country Club en in 2008 als best verkopende agent voor de golfterreinen ontworpen door Jack Nicklaus aan de Costa Calida (Alhama Signature, La Torre Golf, Saurines de la Torre, Mar Menor Golf, El Valle Golf).

Klantentevredenheid staat voorop voor bestuurder Leen Vermeulen. Wie bij Hip Estates aanklopt, ontvangt volledige en correcte informatie van een BIV-erkend makelaar over alles wat komt kijken bij het kopen in Spanje en kan rekenen op de beste begeleiding doorheen het hele aankoopproces.

Ook interessant