Nieuwbouw

Zakenbank NIBC stimuleert pps-projecten

Zakenbank NIBC stimuleert middelgrote bedrijven om bij meer pps-projecten betrokken te raken. Daartoe werkt de bank samen met ingenieursbedrijf Taken. Het grootste deel van de zakelijke klanten van NIBC heeft een omzet tussen de 50 miljoen en 1 miljard euro. Grootbedrijven hebben in regel zelf de kennis in huis om complexe projecten op te zetten. NIBC kan klanten in het mkb steunen met zijn kennis.

Koos Tesselaar, directeur en eigenaar van Taken, voorziet een doorbraak in het aanbod van publiek-private samenwerking (pps) projecten. Bert Mulders, infraspecialist bij NIBC, constateert dat pps in Nederland schoorvoetend op gang is gekomen. De pijplijn is goed gevuld maar sommige sectoren zoals gezondheidszorg en scholen raken achterop. Mulders wil de ondergrens van pps-projecten reduceren van 20 naar 10 miljoen euro. In dat geval kunnen lagere overheden ook profiteren van pps.

Tesselaar noemt pps de toekomst. Bedrijven in de bouwsector moeten snel de overstap maken, anders zullen ze in de nabije toekomst alleen nog werk doen als onderaannemer.

Gebaseerd op: Cobouw

Ook interessant