Woonzorgcampus Vinkenbosch levert Beste Bouwteam 2017

  BE   24 mei 2017 Bron: Bouwunie
Woonzorgcampus Vinkenbosch levert Beste Bouwteam 2017
Bouwunie Limburg schrijft jaarlijks samen met een aantal toonaangevende partners uit de bouwsector een wedstrijd voor Het Beste Bouwteam uit. Een wedstrijd waarbij verschillende bouwteams met elkaar kunnen wedijveren voor de titel van het beste bouwteam, een team dat uitblinkt door hun unieke samenwerking en een meerwaarde creëerde voor de bouwsector.

Tom Preuveneers, afgevaardigde van de Orde van architecten en tevens juryvoorzitter wordt bijgestaan door vertegenwoordigers van de ingenieursvereniging ie-net, Vlaamse Beroepsvereniging Van Veiligheidscoördinatoren en Nationale architectenvereniging Limburg. Ook vertegenwoordigers van Bouwinnovatie, Het Belang van Limburg, Bouwkroniek, RiskSolutions en LWB namen deel aan de jurering.

De jury van het beste bouwteam ging op zoek naar een bouwteam dat bestaat uit minimum vijf personen die samengewerkt hebben aan een project dat maximum vijf jaar oud was en in de provincie Limburg gebouwd werd. Een samenwerking tussen de teamleden gekenmerkt door dynamiek, vlotte communicatie, actieve inbreng en de nodige portie flexibiliteit. Een team bestaande uit échte teamspelers die ook oog hadden voor gemeenschappelijke kostencalculatie en milieuvriendelijkheid.

Op 28 april maakte de jury de drie laureaten voor “Het Beste Bouwteam 2017” bekend:
  • Het bouwteam van het project ‘De Mispelaer’ te Maasmechelen, met als bouwheer Janssen Aannemingen nv. Dit project bevat onder meer een volledige nieuwbouw met assistentiewoningen en een grote commerciële ruimte.
  • Het bouwteam van het project ‘Residentie Zavelplein’ te Genk. Dit betreft de volledige renovatie van de slecht geïsoleerde gevelschil, alsook werden de schuine daken en de betonblok-gevels aangepakt. Dit project werd in opdracht van de Vereniging van MedeEigendom Zavelplein uitgevoerd.
  • Het bouwteam van het project ‘Woonzorgcampus Vinkenbosch’ te Kermt-Hasselt. Haex Bouwonderneming stond in om het reeds bestaande terrein te voorzien van een nieuw gebouw, dat bijzonder vlot vooruit is gegaan.

Davy Maesen, gedelegeerd bestuurder Bouwunie Limburg: “Een goede samenwerking tussen de bouwheer, architect, ingenieurs en aannemers is van cruciaal belang in de bouwsector. Werken in teamverband leidt tot een beter voorbereide uitvoering en dus een daling van faalkansen. De uiteenlopende expertise van de verschillende partijen komt het eindresultaat alleen maar ten goede.
Bouwunie Limburg wil met dit project vooral een positief signaal geven aan de Limburgse bouwsector en het werken in bouwteam promoten. Een team bestaande uit echte teamspelers die ook oog hadden voor gemeenschappelijke kostencalculatie en milieuvriendelijkheid. Een verantwoordelijk team met inzicht, kwaliteit en talenten. Met daarnaast een groot wederzijds respect en vertrouwen onder de partners. Een belangrijke voorwaarde om als bouwteam succesrijk te zijn!”

Tom Preuveneers, voorzitter jury Beste Bouwteam: ”Het is ons opgevallen dat de drie overgebleven bouwteams goed onderbouwd waren en dat er tijdens de 2de juryronde sterke teams voor ons zaten.
Wij hebben vooral gekeken naar de samenwerking binnen het team van aan het ontwerp tot aan de oplevering, naar de communicatie tussen de leden, naar de evenwaardigheid van de leden en naar de flexibiliteit van de participanten.
Uiteindelijk hebben we gekozen om de titel Het Beste Bouwteam 2017 toe te kennen aan het project ‘Woonzorgcampus Vinkenbosch’. Het project was op voorhand zeer goed uitgewerkt en voorbereid, waardoor de werken op de werf zeer vlot konden verlopen. De realisatie van de ruime uitbreiding in de vorm van 81 verblijfseenheden op een zeer korte tijdspanne en de vlotte samenwerking tussen de verschillende partijen, waren de doorslaggevende argumenten om de titel aan dit mooie project toe te kennen.

Op dinsdag 23 mei 2017 nam de winnaar de eretitel in ontvangst op locatie van de woonzorgcampus Vinkenbosch.

woonzorgcampus Vinkenbosch

Leden van het winnende bouwteam:
Bouwheer: Senior Living Group
Architect: DFM Architectural Office
Landmeter: Landmeting Raf Ernots
Hoofdaannemer: Haex Bouwonderneming
Ingenieursbureau: DFM Architectural Office – Studiebureau Nexilis
Veiligheidscoördinator: AVC
Bureau stabiliteit: Ingenieursbureau M16

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Easykit
  • bouwinfo