Verhuizen

Woningontruiming: wat komt hierbij kijken?

Woningontruiming: wat komt hierbij kijken?
Een huis leeghalen is zowel lichamelijk als geestelijk heel zwaar. Als je een gespecialiseerd bedrijf inschakelt voor de woningontruiming, hoef je zelf niet te sjouwen met zware meubels en heb je geen last van spierpijn de dag erna. Deze professionals kunnen je ook advies geven en vertellen wat je spullen waard zijn. Zo wordt het hele proces een stuk makkelijker en minder stressvol voor je. Maar wat komt er allemaal bij kijken?

Wanneer is een woningontruiming nodig?

Het leeghalen van een huis komt niet elke dag voor, maar soms moet het gewoon. Dit gebeurt vaak nadat iemand is overleden en de familie het huis moet opruimen en klaarmaken voor verkoop of oplevering. Ook bij een scheiding, als je gaat verhuizen of emigreren, kan je wel wat hulp gebruiken. Makelaars en huisbazen huren soms een bedrijf zoals Woningontruiming Garant in om te helpen met het opruimen als iemand is overleden of als huurders zijn vertrokken en een rommel hebben achtergelaten.

Kosten van een woningontruiming

Wat het kost om een huis leeg te halen hangt af van hoe groot het huis is en hoeveel spullen eruit moeten. Voor een schuur of berging zit je tussen de 200 en 700 euro. Een klein huisje met een of twee kamers kost je tussen de 450 en 1000 euro. Voor een doorsnee gezinswoning ben je gemiddeld tussen de 800 en 2000 euro kwijt. Als het huis erg vies is, kan het zijn dat je extra moet betalen.

Verschillende soorten ontruimingen

Een bedrijf dat woningontruimingen uitvoert, kan diverse soorten klussen aanpakken. Dit gaat niet alleen om het leeghalen van een woning na overlijden of bij verhuizingen, maar ook om het opruimen van kamers voor senioren, bedrijfspanden, garageboxen en zolders. Soms is er ook vraag naar het opruimen van extreme verzamelingen of om verbeteringen van de leefomstandigheden en veiligheid in een woning te maken.

Het proces van woningontruiming

Elke woningontruiming is anders en wordt in samenspraak met de bewoner of de verantwoordelijke gepland. De vakman neemt contact op en bespreekt alle details van de ontruiming, inclusief de gewenste aanpak voor de inboedel. Daarna wordt er een gepersonaliseerde offerte opgesteld zonder kosten. Op de dag van de ontruiming plaatst de vakman een vrachtwagen op locatie om de onnodige spullen direct af te voeren. Na het leeghalen voert hij eventueel reparaties en schoonmaakwerkzaamheden uit. Zelf een huis leeghalen is een zware klus, zowel lichamelijk als emotioneel. Kies voor professionele hulp om tijd en energie te besparen en schakel ze in om de waarde van de inboedel te bepalen.

Ook interessant