Nieuwbouw

Woningen in aanbouw op Kanaleneiland Utrecht

De eerste palen zijn de grond in voor het derde bouwproject van de Nieuwe Wereld op Kanaleneiland Centrum. Het woongebouw Amundsen biedt 115 gevarieerde koopappartementen. De partners bestaan uit corporaties Mitros en Portaal, gemeente Utrecht en projectontwikkelaar Proper-Stok.

De appartementen zijn verdeeld over twee torens (vier en elf woonlagen). Tevens zijn er gesprekken met een kinderdagverblijf, dat zich mogelijk in het complex wil vestigen.

De architect van het plan is Mecanoo Architecten uit Delft en de aannemer is Trebbe West.

De start van de bouw is mogelijk gemaakt met een extra stimuleringsregeling van de Rijksoverheid. De koopsommen van de appartementen zijn vanaf circa € 109.500.

De Nieuwe Wereld van Kanaleneiland ligt aan de voet van de Prins Clausbrug. Tot 2015 krijgt dit centrale deel van de wijk een ware metamorfose. Het totale vernieuwingsplan voorziet in de bouw van circa 1300 nieuwe woningen.

De eerste twee deelprojecten met huurappartementen en eengezinswoningen worden al vanaf dit voorjaar opgeleverd. Ook wordt nog dit jaar een begin gemaakt met de bouw van een nieuw ROC op de plek van het restaurant Ons Eiland. Hier komt het nieuwe culturele hart van het centrumplan met voorzieningen als een bibliotheek, een Ouder Kind centrum, het wijkservicecentrum Zuidwest en het nieuwe hoofdkantoor van Mitros.