Vastgoed

Woning verkopen? Uw verhaal is geld waard

ERA gaat dit jaar nog een stap verder met de slogan ‘Als het tijd is voor een nieuw verhaal’. Want iedereen die beslist om z’n woning te verkopen, heeft daarvoor een goede reden. En die redenen, die verhalen, verzamelt ERA nu op de website iederzijnverhaal.be. Bovendien kan er een kosteloze verkoop van die woning gewonnen worden, een cadeau van al gauw enkele duizenden euro’s.

Van leuk tot aangrijpend

Zo zegt Sophie uit Kessel-Lo dat ze wil verhuizen omdat ze in een hoekwoning leeft en ze last heeft van auto’s die haar woonkamer binnenrijden. De familie Renders uit Schulen (Herk-de-Stad) is al acht jaar lang een 100-jarige woning aan het opknappen, houdt daar zielsveel van maar heeft toch beslist om naar het buitenland te migreren. Ook Maria uit Weerde wil graag haar woning toevertrouwen aan de goede zorgen van ERA. Want, zo zegt ze, verhuist zij ook naar ergens waar er goed voor haar wordt gezorgd.

Meer dan een hoop stenen

Deze en nog tientallen andere leuke, mooie, en soms aangrijpende verhalen staan al op iederzijnverhaal.be te lezen. “Elke verkoop gaat gepaard met een goed verhaal”, vertelt Iain Cook, bestuurder van ERA. “Een woning is tenslotte veel méér dan een stenen constructie. Het is een vat vol emoties, herinneringen en – onuitgevoerde – plannen van de eigenaars. Via onze website willen we mensen de kans geven om hun verhaal te delen. Het mooiste verhaal belonen wij met een verkoop zonder kosten.” Wie de site bezoekt, ook u, kan op z’n favoriete verhaal stemmen. Dat verhaal kan ook gedeeld worden op Facebook om zo nog meer stemmen te verzamelen. Uit de top 3 kiest de ERA jury elke maand een winnaar.

De immomarkt vernieuwen

Deze campagne van ERA is op z’n minst verrassend te noemen. Geen enkele andere vastgoedmakelaar deed ooit al een gelijkaardige actie. Volgens Iain Cook is ERA daarmee niet aan z’n proefstuk toe. “Toen wij drie jaar geleden de slogan ‘Als het tijd is voor een nieuw verhaal’ lanceerden, waren we de eerste die de emotionele waarde van een woning benadrukten. We gaan verder op de ingeslagen weg en zetten daarvoor de middelen in die vandaag tot ons dagelijks leven behoren: internet, Facebook, delen of sharen, stemmen of voten, het is een deel van ons leven geworden. En net daar willen we met ERA staan. Want dat is ook waar een woning staat, midden in het leven.”

Win ook uw kostenloze verkoop

Wie benieuwd is naar de tientallen unieke verhalen kan terecht op iederzijnverhaal.be. En wie plannen heeft om z’n woning te verkopen, kan maar beter z’n verhaal delen. Een verkoop door een ERA-makelaar, zonder commissieloon, is een niet te missen kans.