Veranda - Overkappingen

Winters genieten van de zon op het terras

Wie graag op zijn terras van de zon geniet, hoeft dat niet meer uitsluitend in de zomer te doen. Er is steeds meer vraag naar een terrasoverkapping, waarmee je als het ware een extra leefruimte aan je huis toevoegt, zegt producent Abrisud. Voor dit najaar stelt Abrisud drie modellen voor: de overkapping Home, de houten, ronde overkapping en de residentiële aluminium overkapping.

Waarom een terrasoverkapping en geen veranda? Een hoge overkapping is vooral een lichter en voordeliger alternatief waarmee je toch grote oppervlaktes kunt overdekken. Bovendien hoef je doorgaans geen bouwvergunning aan te vragen in tegenstelling tot bij een veranda. Maar het grootste voordeel zijn ongetwijfeld de vele mogelijke openingen: zowel aan de zijkanten als op het dak, om optimaal op de weersomstandigheden in te spelen.

Een overkapping is bovenal een open binnenruimte die je het gevoel geeft alsof je in je tuin zit zonder dat je daarbij het slechte weer hoeft te trotseren. De transparante overkappingen zorgen ook voor meer lichtinval, zodat ze uitermate geschikt zijn voor binnenzwembaden.

Abrisud terrasoverkapping

3 Types van hoge Abrisud-overkappingen

*De natuurlijke houten, ronde overkapping
De volledig ronde en transparante houten overkapping heeft mobiele elementen en kan 180° opengeschoven worden, zodat je perfect de stand van de zon kunt volgen. De terrasoverkapping kan op elke mogelijke plaats geopend worden. De elegantie in combinatie met de robuustheid van het hout maken het tot het ideale materiaal voor terrasoverkappingen. De structuur vormt bovendien een harmonieus geheel met de tuin.

Technische informatie
Diameter: op maat
Ultrastevig frame in gelamineerd hout
Transparante wanden uit polycarbonaat van 4 mm met anti-UV behandeling
Prijs: vanaf 20 000€ incl. btw, geleverd en geplaatst


*De zelfstandige, residentiële aluminium overkapping
Aluminium heeft enkele interessante eigenschappen: het is zowel licht, roestvast als vormvast. Het is dankzij dit materiaal dat deze residentiële overkappingen, die geïnspireerd zijn op industriële glasramen, verkrijgbaar zijn in fijne profielen en met een modern design.
De overkapping kan automatisch geopend worden met behulp van een afstandsbediening. Als gebruiker kun je zelf kiezen of je slechts één paneel opent of allemaal.
De residentiële overkappingen, die voorzien zijn van fotovoltaïsche sensoren, functioneren en verlichten het geheel volledig zelfstandig.

Technische informatie
Breedte: op maat
Vaste of telescopische overkapping
Structuur in aluminium
Dakpanelen uit meerwandig polycarbonaat van 8 tot 10 mm
Zijpanelen uit polycarbonaat van 3 mm
Prijs: vanaf 15 000€ incl. btw, geleverd en geplaatst


*Overkapping Home, de perfecte mix tussen hout en aluminium
Deze hybride overkapping is van een zeer uitzonderlijk design. Het houten frame met concave lijnen wordt gecombineerd met de rechte lijnen van het aluminium. De houten sierroosters bieden voldoende privacy, terwijl de kaders uit aluminium het geheel visueel minder zwaar maken.
Het dak van de overkapping Home is bedekt met een versterkte laag uit meerwandig polycarbonaat waardoor het zonlicht binnen kan en de warmte wordt vastgehouden. Kortom, de hoge overkapping biedt alle troeven om maximaal van de zon te profiteren. Tot slot laat de overkapping ook nooit strooilicht binnen, maar het glas isoleert wel optimaal, terwijl de ruimte zelf baadt in het licht.

Technische informatie
Vaste overkapping met schuifdeuren
Frame uit hout & aluminium (kleuren zelf te bepalen)
Ultrastevige constructie in gelamineerd hout
Dakpanelen uit driewandig polycarbonaat van 10 tot 32 mm
Zijpanelen uit transparant polycarbonaat van 4 mm of glas (8 mm of 33/2 gelaagd glas of dubbele beglazing 4/6/4)
Gebogen dak met uitschuifbare opening naar keuze
anti-UV behandeling
10 jaar garantie
Prijs: vanaf 20 000€ incl. btw, geleverd en geplaatst

Ook interessant