Wijnklimaatkast, ideaal voor de wijnliefhebber zonder kelder

21 oktober 2014 Bron: Gaggenau
Ons land telt een groot aantal wijnliefhebbers. Voor wie niet over een wijnkelder beschikt, stelt Gaggenau een stijlvolle en professionele oplossing voor: de wijnklimaatkast RW 464. Als het over de bewaring van wijn volgens de regels van de kunst gaat, is Gaggenau een kenner. Licht, trillingen en temperatuurschommelingen zijn te mijden bij de bewaring van wijn.

Aan de klimaatkast RW 464 kan je de meest prestigieuze flessen en kostbare wijnvoorraden met een gerust hart toevertrouwen. Om de wijn te vrijwaren van de invloed van daglicht is de deur vervaardigd van glas dat bescherming biedt tegen uv-licht. Daarnaast is er de gedempte ophanging van de compressor waardoor de wijnklimaatkast trillingvrij functioneert.
In de twee - een grote en een kleinere - aparte klimaatzones heerst een constante temperatuur die je tot op de graad nauwkeurig en tussen 5 en 18 °C regelt. Ook de luchtvochtigheid is via het digitale display afzonderlijk regelbaar voor beide klimaatzones.

Flessenplateaus van onbehandeld beukenhout

In functie van de samenstelling van je wijnvoorraad of je voorkeur voor wit, bubbels of rood, kies je zelf of je wit en bubbels of rood in de grootste of de kleinere klimaatzone bewaart. Of je kiest voor keldertemperatuur in de ene zone en voor drinktemperatuur in de andere zone.
Afhankelijk van de gekozen breedte kan de wijnklimaatkast tot 70 of 99 standaardflessen van 0,75 l bevatten, verdeeld over 10 flessenplateaus - waaronder 4 die ook voor magnumflessen geschikt zijn - van onbehandeld beukenhout, een houtsoort met een neutrale geur.

De volledig afgeronde vormgeving van de blankhouten flessenplateaus voorkomt beschadiging van de wijnetiketten. De legrekken zijn volledig uittrekbaar via een matte aluminium frontlijst.
Daarnaast zijn er de speciale accessoires zoals de aluminium of glazen flessenplateaus voor geopende flessen of decanteerkaraffen. Om een bijzondere fles in de spotlight te zetten, kan je gebruik maken van een presentatiesteun met ingebouwde temperatuuraanduiding.
Voor een goed zicht op de inhoud en extra sfeer is de wijnklimaatkast uitgerust met een speciale ledverlichting.

De wijnklimaatkast is ook de ideale plaats om een kaasschotel, macarons of verse kruiden te bewaren. Doordat de lucht door antibacteriële koolstoffilters circuleert, worden eventuele geuren onmiddellijk geneutraliseerd.

Gaggenau wijnklimaatkast RW 464

Vakantieschakeling

Kenmerkend voor de RW 464 is de afwezigheid van visueel storende technische elementen zoals het verluchtingsrooster. Dat zit volledig geïntegreerd en onzichtbaar weggewerkt in de 10 cm hoge sokkel.

Wanneer je met vakantie vertrekt, zet je de vakantieschakeling aan. De temperatuur in beide zones wordt langzaam naar 12 °C gebracht en de verlichting schakelt automatisch uit.

De wijnklimaatkast is beschikbaar in een 45,7 cm en een 61 cm brede versie, die onderling combineerbaar zijn. Er zijn diverse uitvoeringen mogelijk: met een glazen deur in een roestvrijstalen frame, met een glazen deur in een frame van hetzelfde materiaal als de keukenfronten of volledig geïntegreerd en bekleed.

Zowel het frame van de glazen deur als alle binnenwanden van de wijnklimaatkast zijn volledig afgewerkt met roestvrij staal dat een eigen Gaggenau-borsteling kreeg. Het roestvrij staal van het frame is bovendien afgewerkt met een anti-fingerprintcoating.

De aanbevolen verkoopprijs van de wijnklimaatkast RW 464 begint vanaf 5.300 euro, incl. btw en recupel.
Voor meer informatie, surf naar www.gaggenau.com.

Lees ook:


  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • bouwinfo