Wienerberger breidt online BIM service uit: nu ook voor het dak

26 september 2018 Bron: DeJong&Verder
Wienerberger breidt online BIM service uit: nu ook voor het dak
Door gebruik te maken van de online BIM-generator van Wienerberger kunnen gebruikers van Autodesk Revit nu ook productinformatie over keramische dakpannen aan hun BIM-model toevoegen. Levensechte situaties visualiseren met de juiste geometrieën en productdata geeft het werk van architecten, tekenaars en andere ‘BIM’ers’ nog meer toegevoegde waarde.

Wienerberger introduceerde deze service voor Autodesk Revit-gebruikers in 2015 om datasets te genereren voor Terca gevelbakstenen. Ook voor Koramic dakpannen van Wienerberger kunnen nu datasets samengesteld worden om een keramische pannendak te modelleren.

Naast de Revit-family van het pannendak, zijn eveneens data van een aantal veel gebruikte hulpstukken aan de datasets toegevoegd. Zoals de linker en rechter gevelpan, de hoekige en halfronde vorst, vorstenhoed en de ventilatiepan. Er worden zowel geometrieën als de zogenoemde 2D detailcomponenten aangeboden. Daarnaast is er aan de Revit-family een uittrekstaat per toegepast type dakpan toegevoegd.

Uitbreiding BIM-generator Gevel

Vanwege het veelvuldige gebruik en behoefte, is het nu ook mogelijk om datasets te genereren van alle formaten gevelbakstenen van Wienerberger.

Omvang tool vereenvoudigt én verbetert modellering

De productgerelateerde informatie staat voor een groot deel in de ‘Material Browser’ van het Revit-bestand. Voor aanvullende informatie is er ook een URL-link naar de technische informatie op de Wienerberger website opgenomen. Hier is alle informatie van de betreffende gevelbaksteen of dakpan te vinden. Meer informatie over de Wienerberger BIM-generator staat op de website. Daar is ook een instructievideo voor gebruik te bekijken.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo