Buitenschrijnwerk

Welke voordelen neemt kunststof met zich mee?

Welke voordelen neemt kunststof met zich mee?
Kunststof wordt tegenwoordig enorm veel gebruikt. Van verpakkingen tot kozijnen. Een kunststof kozijn is duurzaam waardoor het ook in de toekomst veel gebruikt zal worden. Kunststof is er in verschillende soorten. De meeste mensen kennen de gewone kunststof platen wel, deze kunnen voor diverse werkzaamheden gebruikt worden. Kunststof platen hebben verschillende functionaliteiten. Lees hier meer over in dit blog.

Zo gebruik je kunststof

Waarom zouden mensen nog kiezen voor hout als kunststof langer meegaat en duurzamer is? Daarom verliest hout steeds meer zijn monopolie. Hout wordt minder gebruikt doordat het sneller rot, schimmelt en verkleurt. Mensen kiezen vaker voor alternatieven waaronder kunststof. Kunststof wordt veel gebruikt voor afwerkingen van gevels. Ook hoeft kunststof niet geschilderd te worden, omdat structuurfolie verkrijgbaar is in iedere gewenste kleur. Met deze folie geef jij jouw gevel de kleur die jij wenst. Naast het afwerken van een gevel, kun je transparante kunststof gebruiken in plaats van glas. Voor het gebruiken van kunststof is het van belang te weten welke soort je waarvoor kunt gebruiken. Er zijn namelijk verschillen in de soorten, maten en prijzen van kunststoffen.

Welke soorten kunststof zijn er?

Wil jij aan de slag met kunststof? Ga dan eerst op zoek naar de juiste soort. Aangezien kunststof in verschillende soorten verkrijgbaar is, kan dit een moeilijke keuze zijn. Bekijk of je hard of zacht kunststof wilt gebruiken. Zo zijn thermoharders gemaakt van hard plastic. Deze soort kunststof is weinig buigzaam en krasvrij. Thermoharders worden gebruikt voor stopcontacten en surfplanken. Zelfs bij verhitting blijft deze soort kunststof hard. In tegenstelling tot thermoharders, vervormen thermoplasten wel bij verhitting. Deze kunststof kan in een vorm gegoten worden aangezien het vloeibaar wordt. Een combinatie van thermoharders en thermoplasten is elastomeren. Dit is vergelijkbaar met rubber. Denk bij elastomeren aan autobanden en schoenzolen.

Maak gebruik van plexiglas

Wat is plexiglas precies? Plexiglas is gemaakt van Acrylaat. Plexiglas is een transparante, heldere plaat van plastic of een ander soort kunststof. Plexiglas is dus geen glassoort maar een kunststof soort. Doordat het transparant is wordt het wel vaak gebruikt voor dezelfde dingen als waar glasplaten voor gebruikt worden. Het is een ideale vervanger voor glas. Doordat het minder duur is, lichter in gewicht en het sterk materiaal is, wordt het ook gebruikt voor grote oppervlaktes. Denk bijvoorbeeld aan windschermen of geluidsschermen. Plexiglas is in principe onbreekbaar. Daarom zal een plexiglas plaat minder snel afbreken dan glas. Het is namelijk stootvast en een stuk flexibeler.