Weersverwachting voor de komende dagen

  BE   2 december 2019 Bron: KMI
Weersverwachting voor de komende dagen
Maandag 2 december begint in het binnenland met opklaringen en plaatselijk aanvriezende mistbanken of lage wolken. In het noordwesten van het land valt af en toe een buitje. Gevaar voor rijm- en ijsplekken. Overdag krijgen we licht wisselvallig weer met opklaringen en wolkenvelden. Hoofdzakelijk in de noordwestelijke landshelft kunnen er een paar lokale regenbuitjes vallen. In de Ardennen blijven nevel, mist en lage wolken het grootste deel van de dag hangen. We halen maxima van 1 of 2 graden in de Hoge Venen tot 8 graden aan de kust. Er waait een zwakke tot matige wind uit west tot noordwest.

Deze nacht wordt het overwegend droog met lage wolkenvelden, maar hier en daar ook brede opklaringen. Er is opnieuw kans op nevel of aanvriezende mistbanken. Afhankelijk van de breedte van de opklaringen schommelen de minima tussen -1 en +3 graden. De zwakke noordwestenwind wordt later veranderlijk.

Dinsdag begint in de zuidoostelijke landshelft met veel lage bewolking die op de Ardense hoogten het zicht kan beperken. Elders verwachten we opklaringen maar kunnen er bij zonsopgang mistbanken ontstaan. Rijmplekken zijn niet uitgesloten. Overdag breekt de zon snel door in Hoog-BelgiŽ, terwijl het elders bewolkt blijft of wordt. De maxima liggen tussen 4 en 8 graden bij een zwakke wind uit veranderlijke richtingen.

Woensdag bepalen lage wolken en mistbanken eerst het weerbeeld in Vlaanderen, met ook kans op rijmplekken. Elders is het zonnig. In de loop van de dag verschijnen er geleidelijk ook opklaringen in het noorden en het westen. We krijgen maxima van 2 tot 7 graden bij een zwakke tot lokaal matige oostenwind.

Donderdag is het in het westen en het centrum grijs met kans op (aanvriezende) mistbanken. Elders zijn er opklaringen. In de loop van de dag kunnen er ook opklaringen komen in het westen, maar blijven in het centrum lage wolken het weer bepalen. Afhankelijk van de breedte van de opklaringen schommelen de maxima tussen 0 en 6 graden. De zuidwestenwind is zwak tot soms matig.

Vrijdag wordt het zwaarbewolkt. Een regen en buienzone over het westen bredit zich geleidelijk uit over het hele land. In Hoog-BelgiŽ krijgt de neerslag een winters karakter. We halen maxima van 2 graden in de Ardennen tot 9 of 10 graden aan zee. De wind is matig tot soms vrij krachtig uit zuid tot zuidwest.

Zaterdag is het wisselend tot zwaarbewolkt met af en toe regen of buien. De zuidwestenwind zwakt tijdelijk af naar matig. Maxima van 4 tot 10 graden. Zondag trekt een volgende en vrij actieve regenzone over het land bij maxima van 6 tot 12 graden en een vrij krachtige zuidwestenwind.
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo