Algemeen

Week van het Ontwerpen 2012, van 22 juni tot 1 juli

Op 22 juni geeft Designregio Kortrijk het startschot van de ‘Week van het Ontwerpen’. Tien dagen lang brengt ze het ontwerponderwijs en de innovatieve industrie samen onder één dak: dat van de NMBS-loods in Kortrijk.
De achtste editie van de Week van het Ontwerpen wordt een tiendaagse. Het uitgebreide programma omvat een boeiende mix van tentoonstellingen, lezingen, performances, installaties, awards en ontmoetingen met topdesigners. Ontwerpen komt aan bod in al zijn facetten.

De tentoonstelling ‘Week van het Ontwerpen’ stelt de afstudeerprojecten voor van meer dan 40 ontwerprichtingen uit Vlaanderen, Wallonië, Noord-Frankrijk en andere landen. Innovatieve bedrijven uit de regio showen hun baanbrekende producten. En creatieve designbureaus pakken uit met vernieuwende concepten.

Ook heel wat highlights in en rond de NMBS-loods zijn een bezoek waard. Denk aan de eigenzinnige installatie ‘Kubik Kortrijk’: een kubusvormige opeenstapeling van watertanks die elke avond voor een hallucinant licht- en geluidspektakel zal zorgen. Of aan de ‘Shaping Light’ Conferentie, die gerenommeerde sprekers over innoverende verlichtingstechnologieën aan het woord laat. Ook is er het ‘Prototyping event’ en de architectuuravond ‘Fantastic Architecture’.

De Week van het Ontwerpen is een must voor iedereen die geboeid is door innovatie en ontwerp. Het volledige programma is beschikbaar op www.weekvanhetontwerpen.be.
Build for Life