Website maakt consumenten wegwijs in duurzame renovatie

  BE   7 maart 2014 Bron: Wienerberger / Recticel Insulation
Website maakt consumenten wegwijs in duurzame renovatie
Sinds kort is de website allesoverdebouwschil.be live. De initiatiefnemers zijn twee internationale spelers in de bouwsector: isolatiespecialist Recticel Insulation en Wienerberger, fabrikant van keramische bouwmaterialen en -oplossingen. Bedoeling is om consumenten wegwijs te maken in energiezuinige renovatie. Centraal daarin staat de bouwschil van woningen, de grens tussen de woonruimte en de buitenwereld. De site biedt antwoorden op de meest gestelde renovatievragen en volgt ook de renovatiestappen van een testwerf in Spiere, op de grens tussen West-Vlaanderen en Henegouwen.

Om de impact van duurzame renovatie te meten, lanceerden Wienerberger en Recticel Insulation in 2012 samen met de KU Leuven een testproject in Spiere. Een 100 jaar oude woning kreeg er een totaalrenovatie van dak en gevel met kwaliteitsvolle isolatie en een afwerking met kleipannen. De invloed van de renovatie op parameters als wooncomfort, energieverbruik, luchtdichtheid en bouwknopen zal worden begroot. Intussen zijn de renovatiewerken voltooid. De stapsgewijze aanpak leverde waardevolle informatie op – meteen de basis van de nieuwe website.

Bouwschil cruciaal

Met www.allesoverdebouwschil.be benadrukken de bouwbedrijven dat renovaties staan of vallen met een herziening van de bouwschil. “De eerste stap is de opbouw van een doorlopend isolatieschild. Die bezorgt de grootste energiewinst”, licht Recticel Insulation toe. Wienerberger vult aan: “Als afwerking van de bouwschil focust de site op duurzame gevelbekleding. Die biedt niet alleen een esthetisch voordeel, maar verhoogt ook de marktwaarde van de woning.”

Interactief infoplatform

De website loodst bezoekers doorheen alle energetische en esthetische aspecten van de bouwschil. Tekst en video geven antwoorden op vragen over wooncomfort, isolatieoplossingen en gevelbekleding. Bezoekers vinden er ook nuttige info over energiepremies, tips voor materiaalkeuzes en de evolutie van de testwerf. Ze kunnen er bovendien vragen over de bouwschil stellen. Die worden beantwoord en onmiddellijk op de site geplaatst. Zo blijft het platform voortdurend aangevuld met relevante informatie.

Link: www.allesoverdebouwschil.be

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo