Warmte en elektriciteit van eigen kweek

  BE   10 maart 2017 Bron: Bouw & Wonen
Warmte en elektriciteit van eigen kweek
Het aantal installaties van zonnepanelen is het afgelopen jaar verdubbeld. Maar liefst 24.000 nieuwe installaties werden geplaatst in 2016. Doordat de kostprijs van zonnepanelen erg gedaald is en de energiefacturen alsmaar duurder worden, investeren veel Belgen in zonne-energie. Ook dit jaar zal je energiefactuur niets anders doen dan stijgen! Kies daarom om je huis te verwarmen door middel van hernieuwbare energie en installeer ook zonnepanelen of een zonneboiler. Tegenwoordig is de prijs voor de installatie betaalbaar voor elk huishouden. Dus ook voor jou, is er geen twijfel zelf energie onafhankelijk te worden.
Wil je graag verdere informatie? Klik dan hier en ontdek hoe jij geld kan uitsparen.

Klik hier voor meer info

Hernieuwbare energie

Zonne-energie is eigenlijk ‘schone’ en onuitputtelijke energie. Je maakt dus gebruik van groene stroom in plaats van grijze stroom. De grijze stroom die van fossiele brandstoffen komt is economisch minder interessant en het grote voordeel van groene stroom is dat je zorg draagt voor het milieu. De energie is duurzaam en bij het omzetten van de warmte komt er geen CO2 vrij.

Zonne-energie

Je kan de onuitputtelijke warmte van de zon gebruiken met behulp van zonnepanelen of een zonneboiler. Zonlicht is er elke dag, ook al zitten er wolken voor jouw panelen. Je kan door deze installaties dus je hele leven lang warmte opvangen maar ook voor de volgende generaties zoals jouw kinderen en kleinkinderen zal er geen probleem zijn om zonlicht op te vangen. Hieronder stellen we kort de manieren voor om zonlicht om te zetten in warmte en/of elektriciteit.

Klik hier voor meer info

Zonnepanelen

Zonnepanelen zijn heel aantrekkelijk door de veelheid aan voordelen die ze bieden.

 • Veel goedkopere kostprijs: de kostprijs van de installatie van zonnepanelen is sterk gedaald in vergelijking met enkele jaren geleden

 • Terugverdientijd: zonnepanelen hebben een levensduur van 25 jaar en na 5 tot 8 jaar heb je de investering terugverdiend, dat zijn dus heel wat jaren aan gratis stroom

 • Waarde van je woning stijgt: als je woning zonnepanelen heeft dan wordt de woning hoger geschat, deze waardestijging dekt dan ook de investering

Door de installatie van zonnepanelen maak je eigenlijk zelf elektriciteit en zo kan jij eeuwig je elektrische toestellen en verlichting voorzien van stroom.

Tegen 2020 wil Vlaams minister van Energie Bart Tommelein 6,4 miljoen extra zonnepanelen installeren dus je hebt geen tijd meer te verliezen. Aarzel niet en informeer je hier verder.

“Zonnepanelen zijn rendabel en brengen geld op. Bovendien zijn mensen minder afhankelijk van elektriciteitsprijzen”
Bart Tommelein

Zonneboiler

Zelf gratis warm water produceren? Perfect mogelijk met een zonneboiler!

Bij een zonneboiler worden collectoren op je dak geplaatst. Die collectoren absorberen de warmte van de zon en die warmte wordt opgevangen door een vloeistof. De warmte wordt daarna toegevoegd aan het water in de buizen en dat opgewarmde water vloeit dan naar je boiler. Zo kan je het opgewarmde water gaan gebruiken om je kleren te wassen, je te douchen of zelfs om je zwembad te gaan verwarmen.

Er zijn verschillende soorten zonneboilers zoals een klassieke zonneboiler, CV zonneboiler of een zonneboiler met combiketel. Welke zonneboiler voor jou het meest van toepassing is hangt af van je budget en de omvang van je woning en gezin. Meer info over de mogelijkheden en hun eigenschappen? Klik dan hier.

Waarom een zonneboiler installeren?

 • Stijging waarde van woning: de installatie van een zonneboiler heeft een positieve invloed op de EPC (energieprestatiecertificaat) van je woning

 • Terugverdientijd: de levensduur van een zonneboiler kan tot 25 jaar zijn en na 7 tot 9 jaar heb je de installatie terugverdiend

 • Milieuvriendelijk: je gebruikt 100% ecologische energie en stoot niets van CO2 uit

Dankzij jouw dak, kan dus je warm water “van eigen kweek” gaan gebruiken.

Klik hier voor meer info

Meer en meer gezinnen kiezen ervoor om het huis te voorzien van elektriciteit en te verwarmen met behulp van zonnepanelen of een zonneboiler. Het is dan ook dé oplossing om komaf te maken met je hoge energiefacturen. Zorg dat je de nieuwe manier van verwarmen niet mist!

Hier voor gratis informatie over zonnepanelen!
Hier voor gratis over over een zonneboiler!


Lees ook:

 • Bouw & Wonen Partners:
 • Recticel
 • Wienerberger
 • Credishop
 • Loxone
 • bouwinfo