Warm weer? Tips om de zon buiten te houden!

28 mei 2020 Bron: Bouw & Wonen
Warm weer? Tips om de zon buiten te houden!
De temperatuur in huis kan al gauw flink oplopen als het warm weer is. En dat wil je natuurlijk liever voorkomen. Zeker als er weer zo’n warme zomer op komst is, kun je maar beter goede zonwering in huis hebben. In deze blog geven we verschillende tips om de zon buiten te houden.

Shutters voor het raam

De zon weren gaat uitstekend met de juiste bedekking voor het raam. Het liefst wil je natuurlijk dat het er een beetje stijlvol uitziet – zo is het ook meteen een plezier voor het oog en kun je er gewoon het hele jaar lang van genieten. Shutters zijn hierbij een stralende optie: binnenluiken die een tijdloze en duurzame look hebben.

Met shutters kopen kies je dus voor een fraaie aankleding bij het raam. Ze zijn verkrijgbaar in allerlei groottes en afwerkingen: passend bij elk raam. Of laat ze op maat maken! Met shutters kun je de precieze hoeveelheid licht en lichtinval controleren en beheren, om de temperatuur nog beter onder controle te houden. Tevens hebben de shutters een isolerende werking.

Raamfolie

Je kunt speciale zonwerende raamfolie aanschaffen om de warmte buiten te houden. Hiermee plaats je een extra laagje voor je raam – voor het gehele raam of juist een gedeelte van het raam. Tintfolie is er in verschillende soorten te vinden: van licht verduisterend tot juist sterker verduisterend. Let wel: het plaatsen van folie vereist precisie, omdat je er natuurlijk geen stof of haartjes tussen wilt hebben.

Ook kies je met folie nog niet voor meer privacy in huis, omdat je er gewoon doorheen kunt kijken. Maar het helpt wel met het buitenhouden van warmte, en tegen de schittering van zonlicht door het raam. Zo blijft het koel in huis.

Een zonnescherm

Wil je zonwering aan de buitenkant van je woning? Dan is een zonnescherm een ideale oplossing. Zonneschermen zijn er in allerlei soorten en maten te vinden – het is aan jou om te bepalen wat er het best bij je woning past. Zorg dat het scherm lang genoeg is, om de zon volledig te kunnen weren. En wil je dat het scherm recht naar beneden loopt of juist liever horizontaal? Zaken om over na te denken.

Ook de look van het scherm telt mee. Met een basic ontwerp zit je altijd goed. Kies voor een lichte kleur als wit of crème, of juist een donkere tint als grijs voor een stoere uitstraling. Een print is ook een optie, denk aan een scherm met strepen erop.

Warm weer? Tips om de zon buiten te houden!

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo