Ventilatie

Bereid je voor op een nieuwe hete zomer

Bereid je voor op een nieuwe hete zomer
Als het kwik buiten 35°C aanwijst, wordt het vaak ook te warm in huis. Met screens voor je ramen en passieve koeling kan je je huis afkoelen, ook zonder airco. Maak je woning nu alvast klaar voor de volgende hete zomer. Een natuurlijke oplossing en bovendien verrassend energiezuinig.

De hete zomerzon transformeert je ramen in de zomer al snel tot radiatoren. Je binnenruimtes worden onaangenaam warm. Zeker tijdens een hittegolf is verkoeling binnen nochtans broodnodig. Door screens en nightcooling te combineren hou je het binnen aangenaam fris.

Het belang van screens of rolluiken

Je binnentemperatuur onder controle houden, begint bij opwarming voorkomen. Dat doe je logischerwijs door glaspartijen goed af te schermen. Dat kan met zowel screens en rolluiken. Allebei houden ze de zon letterlijk buiten wanneer dat nodig is. Screens hebben weliswaar extra voordelen:
  • behoud van natuurlijke lichtinval
  • behoud van zicht naar buiten
  • onbeperkte kleur- en materiaalkeuze
  • stijlvolle oplossing voor grote raampartijen

Niet te warm in huis dankzij zonwering

Ga je voor zonwering kies dan voor screens voor je ramen. Buitenzonwering houdt de hitte veel beter tegen dan binnenzonwering. Door je screens in de zomer neer te laten hou je het beduidend koeler dan buiten. Ja, zo simpel is het.

Je kiest bij Renson zonwering in de stijl die bij je woning past dankzij het uitgebreide doek- en kleuraanbod. In het ruime gamma vind je

Bereid je voor op een nieuwe hete zomer

Tot 10 graden koeler

Als de avond valt, neemt nightcooling de hoofdrol van je temperatuurhuishouding over. Zet je nightcooling roosters open en verlucht je woning intensief met koudere buitenlucht. De buitenzijde van de roosters is opgebouwd uit inbraakwerende aluminium lamellen en ze zijn langs binnen afgewerkt met insectenwerend gaas. Zo houd je ongewenste gasten buiten!

In combinatie met kwalitatieve screens voor je ramen win je zo tot 10 graden koelte bovenop de buitentemperatuur. Met de kracht van de natuur en de innovaties van Renson.

Wil je je woning ook afkoelen zonder airco? Contacteer een Renson Ambassador voor jouw 10 graden verkoeling.

Ook interessant