Warm bad net zo effectief als sporten!

27 november 2017 Bron: Voorlichtingsburo Wonen
Warm bad net zo effectief als sporten!
Het nemen van een warm bad is niet alleen pure verwennerij. Het is ook een weldaad voor stramme spieren en pijnlijke gewrichten. En volgens een artikel in Metronieuws is een warm bad net zo effectief als sporten! ďWe wisten al langer dat een warm bad niet ongezond is, maar wat de precieze voordelen zijn, is nog niet helemaal bekend. Er wordt steeds meer onderzoek gedaan naar passief verwarmen, het tegenovergestelde van al zwetend warm worden. Dat het goed is voor je gezondheid blijkt uit een nieuw onderzoek van Loughborough University.

In dat onderzoek onderzochten de wetenschappers wat een warm bad met je bloedsuiker doet, een belangrijk onderdeel om te meten als je de fitheid van je stofwisseling meet. Ook keken ze naar de hoeveelheid energie die werd gebruikt, de hoeveelheid calorieŽn die zijn verbrand. Veertien mannen deden mee aan dit eerste onderzoek. Ze moesten een uur lang weken in een heet bad van 40 graden of een uur fietsen. De activiteiten zorgen er beide voor dat de lichaamstemperatuur met een graad stijgt in een uur.Ē

Het belang van het juiste ligcomfort

Wegzinken in een heerlijk geurende schuimmassa is en blijft natuurlijk pure verwennerij. Zeker met de huidige baden waarin je ruimte genoeg hebt om heerlijk te kunnen bewegen. De keuze van het bad wordt voor een groot gedeelte bepaald door de mogelijkheden en indeling van de badkamer. Er zijn tientallen merken en wel honderden modellen en maten baden verkrijgbaar. Op dit moment worden de rechte, strakke modellen het best verkocht, omdat deze de huidige minimalistische trend volgen. Bedenk echter bij het maken van jouw keus dat een strak bad niet altijd het beste comfort biedt. Zeker als je een fervent badgebruiker bent of wanneer je jouw bad uitrust met een massagesysteem, dan is het ligcomfort dat een bad biedt een belangrijk aandachtspunt.

Warm bad net zo effectief als sporten!

Met of zonder arm- of voetensteunen

Zoals je van een mooi bord niet altijd lekker kunt eten, zal een mooi bad niet altijd even lekker liggen. Daarnaast is de keuze voor een bad, net als met een bed, afhankelijk van heel persoonlijke voorkeuren. Vind je het bijvoorbeeld belangrijk om tot je nek in het water te liggen en niet met de knieŽn en schouders droog te blijven? Dan is een diep bad en/of een bad met een ruime bodemmaat een prioriteit. Is jouw partner een stukje kleiner dan dat jijzelf bent? Dan is het belangrijk dat hij of zij zich in bad goed kan afzetten om niet onderuit te glijden. Er zijn baden verkrijgbaar waarbij de armsteunen tegelijk dienst doen als comfortabele voetensteun. Daarom: zoveel mensen, zoveel wensen, zoveel verschillende baden.

Warm bad net zo effectief als sporten!

Samen baden en bubbelen

Het lijkt heel romantisch en gezellig om samen met je partner in bad te gaan. Helaas valt de praktijk vaak tegen. Het is te krap, de benen ůf de bovenlijven worden koud, de kraan zit in de weg. Kortom, geen succes. Maar samen in bad krijgt een nieuwe betekenis in het Ann Thermae bad. De grote maatvoering, het praktische hoofdkussen en de daaronder verdekte overloop zorgen voor een bijzonder tweepersoons bad. De wellness-ervaring wordt compleet gemaakt door de samenstelling van het whirlpool- en massagesysteem.


Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo