Vastgoed

Wandelweekend laat schat aan rijwoningen ontdekken

'Onze steden zijn wat ze zijn dankzij de rijwoning. Neem de rijwoning weg uit de woonwijken en de stad kijkt naar ons als een grijsaard met een kapot gebit. Daarom pleiten we voor rijwoningen.' Dit citaat uit de brochure ‘Kortrij(k)woning’ tekent de inzet waarmee Kortrijk de stadsvlucht aanpakt en zich, ook en vooral voor jonge gezinnen, als woonstad ontplooit.

De rijwoning mag gezien worden.
De rijwoning is historisch dé stedelijke woonvorm bij uitstek: van de arbeiderswoning tot het herenhuis.
De rijwoning is één van de antwoorden op de roep naar kwalitatief en betaalbaar wonen.
De rijwoning heeft haar strepen verdiend en heeft nog een mooie toekomst, als bondgenoot van de stad.
Daarom organiseert de stad op 19 en 20 maart een Rijwoningenwandelweekend. De rijwoning met stadstuin kan herontdekt worden als attractief stedelijk woontype, als duurzame woonvorm. Kortrijk bezit een schat aan rijwoningen. Langs drie wandelingen, met start aan het station, kun je die huizen bewonderen. In 11 woningen kun je ook binnen een kijkje nemen. De mooi geïllustreerde brochure ‘Kortrij(k)woning” zet je op de goede weg.
Ben je benieuwd wat je vanbinnen mag verwachten? Ga dan langs bij de blauwe balie ‘bouwen’ in het administratief stadhuis. Een fotoboek ligt er ter beschikking. Je kiest per inschrijving maximum 3 woningen en het tijdstip van bezoek. Na registratie aan de balie krijg je een deelnemerskaart en toegangsbon(nen) voor de gekozen woningen.

Alle Kortrijkse inwoners krijgen trouwens een vip-behandeling, knip de vipbon uit de stadskrant om zo van een korting te genieten bij de inschrijving. Voor een kleine bijdrage krijg je een geïllustreerde brochure met wandelkaart. Een drankje of hapje is ook voorzien langs de route. De routes worden ook opgefleurd met tal van randanimatie.

Wil je enkel wandelen en geen huizen bezoeken, dan kan je ook inschrijven aan de achterkant van het Kortrijkse station, de start van de wandelingen. Wil je nog meer weten over het Rijwoningenwandelweekend? Neem dan een kijkje op www.kortrijk.be/rijwoningwandeling

Rijwoningenwandelweekend op 19 maart van 14 tot 18 uur.
Op 20 maart van 10 tot 12 en van 14 tot 18 uur.