Waarop letten bij het kiezen van kantoorverlichting?

18 oktober 2021 Bron: Bouw & Wonen
Waarop letten bij het kiezen van kantoorverlichting?
Kantoorverlichting is onmisbaar voor de werkende mens. Het moet ervoor zorgen dat je op een efficiŽnte en productieve manier kunt werken. Welke kantoorverlichting je kiest, is dus ook best belangrijk. Maar waarop moet je letten bij het kiezen van de lampen? Wel, in dit artikel zullen we je er alles over vertellen. Zo vind jij straks de verlichting die het beste bij jou en je kantoor past.

Kantoorverlichting in soorten en maten

Kantoorverlichting kan je letterlijk kopen in alle soorten en maten. Daardoor heb je alle vrijheid in het design. Je kunt kiezen voor eenvoudige, maar stijlvolle grote LED-panelen, of je kunt kiezen voor meer opvallende verlichting.

Alles hangt af van jouw persoonlijke stijl en voorkeuren. Hoewel de meeste mensen niet al te veel tijd besteden aan het kiezen van hun kantoorverlichting, is het wel een belangrijke keuze. Wanneer je zakenrelaties uitnodigt in je bureau, dan is het belangrijk dat de lichtinval meteen goed zit. Anders kom je nogal amateuristisch over.

Bovendien moet jouw kantoorverlichting goed aansluiten bij de rest van jouw inrichting. Enkel zo kan je jouw kantoor een leuke uitstraling meegeven. Zorg er steeds voor dat de verlichting een leuke aanvulling is op je meubilair. Kantoorverlichting mag nooit te opvallend zijn, maar te subtiel is ook niet goed.

Verlichting om productiever te werken

Men heeft in het verleden al aangetoond, dat de lichtintensiteit een belangrijke invloed heeft op de productiviteit van de werknemers. Ook daar moet je rekening mee houden tijdens het kiezen van de verlichting voor op je kantoor.

In de eerste plaats is voldoende licht belangrijk. Je wilt ervoor zorgen dat iedereen makkelijk zijn documenten kan lezen. Daarnaast wil je ook voorkomen dat je een eigen schaduw creŽert op het bureau. Dat is de reden waarom men op kantoren heel vaak de verlichting kort bij elkaar plaatst.

Daarnaast is het ook belangrijk om ervoor te zorgen dat de lichtintensiteit ook niet te sterk is. Sommige mensen krijgen er na verloop van tijd namelijk hoofdpijn door. Daarom is het eens zo belangrijk om een goede balans te vinden tussen beiden.

Denk aan het milieu

Energieverspilling willen we natuurlijk zoveel mogelijk tegen gaan. Aangezien onze verlichting gedurende de hele werkdag brandt, zal dat een belangrijke impact hebben op ons energieverbruik. Energiezuinige LED-lampen zijn daarom een goede keuze. Ze gaan lang mee en ze kunnen uren branden zonder al te veel elektriciteit te verbruiken.

Behalve goed voor het milieu, is dat ook nog eens goed voor je eigen portemonnee. Door initieel een beetje meer geld te geven aan kwalitatieve energiezuinige verlichting, kan je vervolgens veel geld besparen. Een win-win situaties dus!

Tot slot

Kantoorverlichting kiezen doe je niet op ťťn, twee, drie. Het is een belangrijke beslissing die je maakt voor je bedrijf. De verlichting heeft namelijk meteen een effect op de eerste indruk die je maakt op klanten. Bovendien wordt ook de productiviteit van je medewerkers mee bepaald door de lichtintensiteit. Denk er steeds aan dat energiezuinige verlichting zowel goed is voor jou, als voor het milieu.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo