Waarom tuinklompen ideaal zijn tijdens het tuinieren

19 mei 2020 Bron: Bouw & Wonen
Waarom tuinklompen ideaal zijn tijdens het tuinieren
Een mooie tuin vergt onderhoud. Spendeer jij veel tijd aan je tuin? Dan zijn tuinklompen absoluut het overwegen waard. Hieronder vind je 7 redenen waarom tuinklompen ideaal zijn tijdens het tuinieren en zetten we de materialen op een rijtje.

1. Tuinklompen zitten comfortabel en bieden de juiste steun

Toegegeven: met het dragen van tuinklompen win je over het algemeen de schoonheidsprijs niet. Klompen worden vaak belachelijk gemaakt om hun lompe uiterlijk. Maar is dat nu echt zo belangrijk als je in de tuin aan het werk bent? Welk materiaal je ook kiest, tuinklompen zitten altijd behoorlijk comfortabel en bieden precies de juiste steun. Je hoeft bovendien niet de hele dag je veters te strikken. Dat is toch allemaal wel zo fijn als je vele uren in de tuin doorbrengt. Bovendien zijn tuinklompen gemakkelijk en snel om aan te trekken, je hebt tenslotte geen last van veters of ritsen en zijn van de achterkant open, dus hoeft je handen niet te gebruiken. Je schuift er zo in en schopt ze na een lange dag in de tuin werken weer uit.

2. Tuinklompen kunnen tegen water

Het is wel zo handig als je schoenen water buiten de deur houden als je in de tuin bezig bent. Tuinklompen zijn over het algemeen waterdicht en zorgen er meestal ook voor dat je voeten volledig droog blijven. Tuinieren met doordrenkte sokken is uiteraard geen pretje. Daar hoef je je met tuinklompen geen zorgen over te maken. Sterker nog: je kunt ze gewoon buiten laten staan, mits onder een afdakje.

3. Tuinklompen zijn licht

Klompen die gemaakt zijn voor het werken in de tuin zijn over het algemeen licht, zodat je er eenvoudig mee beweegt. Je kunt bijvoorbeeld ook rubberen laarzen dragen, maar die zijn vaak een stuk zwaarder en daardoor veel minder comfortabel. De meeste tuinklompen zijn licht genoeg om vrij in te bewegen maar tegelijkertijd stevig genoeg om tegen een stootje te kunnen.

4. Tuinklompen zijn eenvoudig schoon te maken

Een van de grootste voordelen van klompen is dat het eenvoudig schoon te maken is. Als je normale schoenen aan hebt, kan het zomaar een hels karwei worden om ze weer schoon te krijgen Ė als je dat Łberhaupt al lukt. Dat is natuurlijk zonde van je tijd en van je mooie schoenen. Tuinklompen zijn binnen een mum van tijd weer blinkend schoon. En omdat tuinklompen modder en water afstotend zijn, is de kans dat ze heel vies worden al een stuk minder groot.

5. Tuinklompen zijn antislip

De meeste tuinklompen hebben een anti-slipzool, wat goed van pas komt bij een gladde ondergrond. In een hele modderige tuin kun je bijvoorbeeld echter niet zonder. Tuinklompen met anti-slipzool zijn speciaal ontworpen voor gebruik buitenshuis en/of in de tuin.

6. Tuinklompen zijn stevig

Tuinklompen kunnen tegen een stootje en zijn stevig genoeg om de hele dag op te lopen. Je kunt dus gewoon een hele dag in de tuin aan de slag gaan, zonder dat je je zorgen hoeft te maken of je schoenen het eind van de dag wel halen.

7. Er bestaan leukere exemplaren van tuinklompen

Hoewel tuinklompen het waarschijnlijk nooit zullen schoppen tot begeerd fashion-item, betekent dat niet dat je een heel onflatteus exemplaar in huis hoeft te halen. Er liggen tegenwoordig best leuke tuinklompen in de schappen. Je hebt tal van varianten, prints en kleuren, dus is er voor iedereen wel een exemplaar.

Wat voor tuinklompen heb je precies?

Veel mensen denken bij het woord klompen meteen aan houten exemplaren. Maar er bestaan klompen van allerlei soorten materialen en hout is vaak niet het meest comfortabel voor werken in de tuin. Hoewel alle tuinklompen gemaakt zijn voor comfort en bescherming in de tuin, heeft elk materiaal voordelen en nadelen.

Met rubberen tuinklompen kun je geheel onbezorgd in een plas, aarde of blubber staan, zonder dat je voeten nat worden. Als je krap bij kas zit, zijn kunststof tuinklompen ook een prima optie. Deze zijn over het algemeen een liever voor de portemonnee. Kunststof klompen gaan ook nog eens lang mee. Daarnaast heb je klompen van PVC of leer.

Onderhoud tuinklompen

Hoewel tuinklompen van zichzelf tegen al tegen veel factoren bestand zijn, zorgt goed onderhoud ervoor dat ze nůg langer meekunnen. Laat je klompen nooit te lang in de regen of zon staan, spuit ze regelmatig goed schoon en laat ze altijd goed drogen.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Hypotheek.be
  • Loxone
  • bouwinfo