Decoratie

Waarom kiezen mensen voor elektrische rolgordijnen?

Waarom kiezen mensen voor elektrische rolgordijnen?
Houd jij de laatste trends bij op het gebied van raamdecoratie? We raden het je niet aan want de meningen lijken sterk verdeeld. Moet je nu inbetweens kopen of jaloezieën? Staat een donkere kleur echt goed in jouw huis? In plaats van de ‘experts’ te volgen is het natuurlijk veel beter om zelf keuzes te maken. Jij bent uiteindelijk de persoon die moet leven met de keuze. Wij gaan niet zeggen wat je moet doen maar we willen je wel een duwtje geven in de richting van elektrische gordijnen. Waarom dat is en hoe het werkt kun je op deze pagina lezen.

Waarom rolgordijnen?

Er zijn veel soorten gordijnen. Dat is mooi want zo is er voor ieder huishouden een oplossing die past bij de smaak en het beschikbare budget. Let op met trends en mode want als je nu voor pikzwarte gordijnen kiest omdat ‘donker’ de trend is dan ben je hier wellicht over twee jaar op uitgekeken. “Het is wel erg donker in huis.” Kies daarom met beleid en kijk vooral naar wat jij mooi vindt. Laten we even een rijtje raamdecoratie stijlen opsommen:

  • Schuifgordijnen
  • Plissegordijnen
  • Vouwgordijnen
  • Lamellen
  • Jaloezieën

Op zich zijn het allemaal goede opties mits het past binnen jouw interieur en praktische voorkeuren. Rolgordijnen vallen minder op dan sommige andere vormen van raamdecoratie. Ze trekken minder de aandacht naar zich toe. En dat is precies waarom we de voorkeur geven aan een rolgordijn. Het biedt een stijlvolle en neutrale basis om een huis prachtig in te richten. Ze passen bij zowel een moderne als een meer klassieke inrichting. Je kunt ook meer experimenteren met inrichting en decoratie. Een bloempot is eenvoudig te vervangen voor een accent in huis, raamdecoratie kies je voor een langere periode. Volg dan niet blindelings de trends maar kies voor een tijdloze uitstraling.

Waarom elektrische gordijnen?

Huisautomatisering is geen trend maar het begint stilletjes aan in te burgeren. Als je slimme luidsprekers al bij de supermarkt kunt kopen dan geeft dit wel aan dat de smart home bij ieder huis past. Je hoeft trouwens niet direct alles uit de kast te halen, je kunt ook gewoon twee elektrische gordijnen in de huiskamer hangen die je bedient met dezelfde afstandsbediening. Je kunt later de app eens installeren op je smartphone of koppel de gordijnen op de slaapkamer aan het centrale systeem. Zo bouw je stap voor stap aan een slimmere en fijnere woning.

Hoe het precies werkt kun je op de website van PoweredBlinds België bekijken. Dit is een zeer veelzijdig systeem dat het toch eenvoudig maakt om keuzes te maken die passen bij jouw persoonlijke situatie. Het betreft elektrische gordijnen op maat die je zelf kunt configureren en installeren.

Waarom elektrische gordijnen?

Dan zijn we nu aangekomen bij de logische conclusie. Als rolgordijnen veel voordelen bieden en elektrische gordijnen nieuwe mogelijkheden introduceren dan kom je uit op elektrische gordijnen in je huis. Een oprolsysteem is eenvoudig wat betreft techniek maar niet altijd even praktisch om handmatig te bedienen. Wanneer je alle voordelen neemt van rolgordijnen en de buis voorziet van een motor dan ben je helemaal klaar natuurlijk. Er is volop keuze in stijlen en kleuren, het systeem van Somfy werkt ook netjes samen met slimme assistenten als Apple HomeKit en Google Home.