Algemeen

Waar moet ik op letten bij het kopen van een windmeter?

Waar moet ik op letten bij het kopen van een windmeter?
Een windmeter wordt ook wel een anemometer genoemd. Met een windmeter kun je de snelheid en de druk van de wind meten. Sommige apparaten meten niet alleen de druk en de snelheid van de wind, maar geven ook inzicht in de windrichting en temperatuur. De gegevens die verzameld worden door een windmeter zijn van enorm belang in bepaalde vakgebieden. Uit de gegevens die met behulp van een windmeter verzameld kun je veel informatie afleiden. Zo kunnen weersvoorspellingen gedaan worden, of kunnen we berekenen wat de gevoelstemperatuur is.

Waar moet je op letten?

Voordat je een windmeter aanschaft, is het belangrijk om goed na te denken over de functies die een windmeter moet bezitten. Wat wil je precies meten? Er zijn namelijk allemaal verschillende soorten meters voor verschillende doeleinden. Zo zijn er meters met een propeller, een molen, ultrasone windmeters en kleine compacte windmeters. Daarnaast is het vaak ook mogelijk om een windmeter te verbinden met een extern weerstation. Je kunt meerdere sensoren aansluiten op dit weerstation en daardoor is het mogelijk om een grote variatie aan gegevens te verzamelen over bijvoorbeeld regenval en thermische informatie.

Windmeter kopen

Als duidelijk is welke sensoren je nodig hebt om te meten wat je wilt weten, kun je gaan kijken naar het perfecte model. Als je er zeker van wilt zijn dat een windmeter ook bij hevigere weersomstandigheden nog goed functioneert, is een ultrasone windmeter een goede optie. Alle onderdelen van dit model zitten namelijk goed vast. Als je een windmeter nodig hebt voor hobbymatige activiteiten dan kun je kiezen voor een handwindmeter. Deze meters zijn compact en meestal draadloos. De keuze voor een windmeter zal afhankelijk zijn van de precisie van de windmeter, het gewicht van de windmeter, de functies waarover een windmeter beschikt en jouw budget. Bij Catec is een ruime keuze in windmeters, externe sensoren en registratie apparaten te verkrijgen, neem dus snel een kijkje!

Ook interessant


Build for Life