Nieuwbouw

Vrouwen bouwen 'De Waterkant' in Rumst

Bouwproject 'De Waterkant' in Rumst Is één van de bouwwerven die aanstaande zondag 10 mei openstaan voor het publiek tijdens de nationale 'Open Wervendag'. Op deze dag staan in heel België bouwwerven open voor belangstellenden. Bijzonder in de door mannen gedomineerde bouwwereld is dat de bouw van ‘De Waterkant’ onder leiding staat van een team van vier vrouwen.

10 mei Open Wervendag

De Confederatie Bouw organiseert elk jaar de 'Open Wervendag'. Dit jaar vindt die plaats aanstaande zondag 10 mei van 10 tot 17 uur. Iedereen kan dan een kijkje nemen achter de schermen van bouwprojecten die normaal gesproken niet voor het publiek toegankelijk zijn. De bouwbedrijven geven rondleidingen en presentaties die de complexiteit van het bouwproces laten zien. Dit jaar met het accent op duurzaamheid en innovatie.

Oude steenbakkerij in Rumst

De werf van het bouwproject 'De Waterkant' is het enige bouwwerk in Rumst dat op de 'Open Wervendag' bezocht kan worden. Op het langs de Rupel gelegen terrein van de oude steenfabriek is dit jaar de bouw begonnen van 15 eengezinswoningen en 3 appartementengebouwen met in totaal 83 appartementen.

Vier vrouwen aan de werf

‘De Waterkant’ is ontworpen door architectenbureau Buro II uit Roeselare en wordt ontwikkeld door Projectontwikkelaar nv Vanhaerents uit Torhout. Dankzij een actief personeelsbeleid werken er bij Vanhaerents veel vrouwen, wat bijzonder is in de bouwwereld.
Uitzonderlijk is echter dat het team dat instaat voor de ontwikkeling en bouw van 'De Waterkant' quasi volledig door vrouwen ‘bemand’ wordt.
Projectmanager projectontwikkeling is Katja Verdonck; het team bestaat verder uit projectmanager aannemerij Petra Parmentier, klantencontactpersoon Nele Degryse en werfleider Mieke Eecloo. Allen zullen zij aanstaande zondag op de werf aanwezig zijn.

Praktisch

'De Waterkant' gaat zondag 10 mei om 10 uur open voor het publiek. Het adres is Oude Baan 50 in Rumst. De langs de Rupel gelegen werf wordt gemarkeerd door de oude fabrieksschoorsteen en is daardoor gemakkelijk te vinden.Rumst ligt tussen Antwerpen en Mechelen.

Op de foto: Het team van 'De Waterkant' bestaat helemaal uit vrouwen. Projectmanager projectontwikkeling Katja Verdonck, projectmanager aannemerij Petra Parmentier, klantencontactpersoon Nele Degryse en werfleider Mieke Eecloo.

Ook interessant