Nieuwbouw

Openwervendag: De bouw in actie op 10 mei

Op ZONDAG 10 mei 2009 organiseert de Confederatie Bouw (werkgeversorganisatie van de bouwsector) met haar leden voor de derde keer de Open Wervendag. Met dit uniek initiatief kan het grote publiek kennis maken met meer en minder bekende facetten van de bouw. Bouwprojecten zijn normaal niet voor het publiek toegankelijk, maar tijdens de Open Wervendag krijgt iedereen de kans om in grote bouwputten te komen en op bijzondere locaties de “bouw in actie” te zien.

Kijkje achter de schermen

De bouw nodigt iedereen uit om een kijkje achter de schermen te nemen: omwonenden van de projecten, relaties en opdrachtgevers, familie en bekenden, scholieren en hun ouders. Maar ook mensen die door hun werk of hobby geïnteresseerd zijn in de bouw en mensen die zin hebben in een dagje uit naar een omvangrijk en uniek bouwwerk.

De bouwbedrijven verzorgen rondleidingen, toelichtingen en presentaties waardoor de complexiteit van het bouwproces duidelijk wordt. Verder is er veel aandacht voor het vakmanschap van de meer dan vele bouwberoepen. Ook het innovatieve karakter van de bouw gaat leven door het bewonderen van een hoogstandje in de buurt. En bovendien bieden de bouwbedrijven hun vacatures aan met de meest uiteenlopende werkaanbiedingen voor arbeiders, bedienden, kaderleden, ingenieurs...

Communicatieverantwoordelijke Tom Vandeput (Confederatie Bouw Limburg):

De uitvoerende bouwsector heeft een enorme maatschappelijke betekenis, en houdt ons allen bezig: bouwheer, huurder, koper, gebruiker van wegen, zieken -en zorgvoorzieningen... Kortom, de bouw staat centraal in eenieders leven, niet in de laatste plaats door de 250.000 mensen die erin werken.

“Open Wervendag is een initiatief van de Confederatie Bouw Nationaal, onze koepelorganisatie. Maar het is aan elke lokale Confederatie (in elke provincie) om de lokale leden-aannemers te mobiliseren en te stimuleren deel te nemen aan dit geweldige initiatief, waarbij niet enkel de sector, maar ook het deelnemende bedrijf positief in beeld komt. En dat is een goede zaak, zeker in deze moeilijke economische tijden.

In Limburg zijn er 9 deelnemende bouwwerven. Als Confederatie Bouw Limburg zijn we zeer enthousiast over ons programma. Het meest in het oog springende project is dit van de heraanleg van het stationsplein met het nieuwe justitiepaleis, alsook het project van Cegeka. Aan het stationsplein zijn het eerder de ruwbouwwerken die te bezichtigen zijn, alsook de maquettes en powerpointpresentaties die de bezoekers een correct inzicht op het toekomstige plein zullen verschaffen. Cegeka daarentegen is bijna in oplevering. Hier kan de bezoeker vooral de afwerking inspecteren…

Bovendien bieden wij i.s.m. Vlaanderen uit de Lucht helikoptervluchten aan voor de bezoekers, tegen betaling. Op die manier krijgt men als kers op de taart, de unieke kans om de werven vanuit vogelperspectief te bekijken.”


U ziet, zeker de moeite om een kijkje te komen nemen op zondag 10 mei!!!
Inschrijven voor de werfvluchten kunt u via www.vlaanderenvanuitdelucht.be


Op de foto: Nieuwe gerechtsgebouw van Hasselt in aanbouw. © Marc Sourbron

Foto bovenaan: Nieuwbouw voor Cegeka en Provincigebouw in Hasselt. © Bouw & Wonen

Ook interessant