Nieuwbouw

Open wervendag: Durabrik laat in zijn kaarten kijken

Open wervendag: Durabrik laat in zijn kaarten kijken
Op zondag 10 mei, tussen 10 en 17 uur, organiseert de Confederatie Bouw samen met haar leden voor het derde jaar op rij de Open wervendag. Durabrik was er steeds bij en stelt dit jaar maar liefst vier werven open voor het publiek. De bedoeling is dat de bezoekers eens kunnen zien hoe het er aan toe gaat op een bouwwerf.

Durabrik neemt voor de derde keer op rij deel aan de Open Wervendag van de Confederatie Bouw en gooit het hek open rond maar liefst vier werven:
• in Vorselaar (Molenbaan) - 2 woningen in ruwbouwfase
• in Grammene (Grijsbulckstraat) - 1 woning in ruwbouwfase, 2 woningen in afwerkingfase
• in Wondelgem (Vrouwenstraat/Bunstraat) - woningen in opstartfase (fundering en optrekken gevel gelijkvloers)
• in Brugge (Residentie Kaaizicht) een appartementsblok in volle opbouw

Deze bouwprojecten zijn normaal niet voor het publiek toegankelijk, maar 10 mei is een uitzondering. Onze bouwadviseurs geven een woordje uitleg over hoe een woning van Durabrik wordt opgebouwd en wat de voordelen zijn van onze traditionele werkwijze. Je verneemt er ook alles over onze projecten, de ligging, de troeven, de prijzen,…

Toekomst van de bouwwereld

Het is de derde keer op rij dat Open Wervendag wordt georganiseerd. De twee vorige uitgaven trokken tienduizenden bezoekers en waren een groot succes. Open Wervendag geeft de bouwsector het goede imago dat hij verdient, toont dat een baan in de bouw aantrekkelijk en toekomstgericht is, en bewijst dat bouwen vernuft, creativiteit en technische hoogstandjes vraagt.

De maatschappelijke betekenis van de bouwsector is enorm. Hij geeft werk aan 250.000 mensen. Iedereen is bewoner, opdrachtgever, huurder, koper, gebruiker van wegen en spoorlijnen, ziekenhuizen en zorgvoorzieningen... Kortom: de bouw staat centraal het leven van iedereen. Open Wervendag is de gelegenheid om te zien hoe de wereld van morgen vorm krijgt.

Open Wervendag is een initiatief van de Confederatie Bouw en haar leden. De derde Open Wervendag heeft plaats op zondag 10 mei van 10.00 tot 17.00 u. De toegang is gratis. Het is aangeraden aangepast schoeisel te dragen. Meer informatie over de 4 opengestelde werven staat op www.durabrik.be

Over Durabrik

Het familiebedrijf Durabrik Bouwbedrijven nv, in 1966 opgestart door Jacques Callens, is vandaag een vaste waarde in het Belgische bouwlandschap. De onderneming legt zich toe op gestructureerde woonoplossingen, op vrije architectuur op eigen grond en nieuwbouwwoningen in Durabrik-kavels, op appartementen en op renovaties. Over alle afdelingen heen buigen werkgroepen zich over onderwerpen als innovatie, betrouwbaarheid en duurzaamheid. Durabrik realiseert per jaar zo’n 400 woonoplossingen op maat van de klant: 260 woningen, 100 appartementen en een 40-tal renovaties. De onderneming telt ca. 200 medewerkers en realiseert een omzet van bijna 80 miljoen EUR. In maart mocht Durabrik de “Kei” van Bouwkroniek in ontvangst nemen. Een bekroning voor het bouwbedrijf dat de afgelopen vijf boekjaren het snelst groeide op natuurlijke wijze (dus zonder overnames of fusies).
Durabrik heeft op dit moment nog 5 vacatures. Voor meer info kijk op www.durabrik.be onder het tabblad ‘jobs’.