Tuin

Voorjaarskriebels op 10e editie beurs Huis & Tuin

De dagen worden langer en de temperaturen stijgen. Nog even en we kunnen weer lekker in de tuin aan de slag. Ook al duikt de temperatuur nog een enkel nachtje onder het vriespunt, tuinminnend Nederland staat van donderdag 28 februari tot en met zondag 3 maart a.s. oog in oog met het voorjaar op de jubileumeditie van de grootste huis-, tuin- en woonbeurs van Nederland: Huis & Tuin in het WTC Expo Leeuwarden.

Rob Verlinden en Jurgen Smit maken thematuinen bekend
Voorjaar, alles groeit en bloeit. Het levende bewijs hiervan zijn de exclusieve thematuinen op Huis & Tuin waar zelfs bomen speciaal voor in bloei zijn getrokken. Hoveniers en tuinspecialisten uit de wijde omgeving hebben zich volop uitgeleefd met als gevolg maar liefst 20 prachtig aangelegde modeltuinen op Huis & Tuin, wat uniek is voor Nederlandse begrippen. Uit al deze creativiteit en bloemen- en plantenpracht worden op donderdag 28 februari om 16.00 uur door tv-presentatoren Jurgen Smit en Rob Verlinden de 3 mooiste thematuinen van 2013 bekend gemaakt.



'Friese' beits van Rob Verlinden
Direct daarop volgend wordt in de stand van Koopmans Verf uit Marrum door Rob Verlinden zijn eigen, in samenwerking met het Friese verfbedrijf, ontwikkelde tuinbeits gelanceerd. Bezoekers van de beurs kunnen 'live' kennismaken met dit nieuwe onderhoudsmiddel met lijnolie voor tuinhout en maken ook nog eens kans op deelname aan het populaire tv-programma van de tv-presentator.

Design gemaakt speciaal voor de beurs
Naast het huis-, tuin- en woonplezier introduceert Huis & Tuin op deze 10e editie het sfeervolle Jong Design! Plein, waar jonge creatieve designers hun zelf ontworpen meubels aan het grote publiek tonen. Samen met de Design Fabriek is de spannende designwedstrijd georganiseerd, waarmee bezoekers en de ontwerpers prijzen kunnen winnen. Hippe DJ’s maken van dit plein een trendy en levendige ontmoetingsplaats.



Voortuin in één dag
Huis & Tuin zorgt elk jaar voor ongekend veel stof tot inspiratie. Wat te denken van een mooie betaalbare voortuin in één dag. Wie wil dat niet? HEGO uit Hommerts introduceert op de beurs de unieke nieuwe formule Tuinineendag.nl. Bedoeld voor mensen die een 'standaard' kleinere voortuin hebben en deze wel willen updaten, maar niet beschikken over tijd of groene vingers. Er kan worden gekozen uit 4 verschillende tuinontwerpen, die allen op de beurs in het echt zijn te bewonderen. Niet minder verrassend is Leeuwarder Garden. Een initiatief van Bouwbedrijf Lont en AchterboschZantman Architecten. Lekker tuinieren, schilderen of luieren bij uw eigen Woodstudio gesitueerd net buiten Leeuwarden aan de noordzijde. Het idee is gebaseerd op de vroegere volkstuintjes. De gedachte erachter? Terug naar de natuur, naar een plek met constant vakantiegevoel.

Wooninspiratie
Met alle groeninspiratie zou je bijna vergeten dat Huis & Tuin ook bol staat van het nieuw- en verbouwspektakel, interieurideeën en woontrends. Een primeur in het jubileumjaar 2013 is dat bezoekers een nieuwsgierige blik naar binnen kunnen werpen in één van de 8 volledig ingerichte showkamers. Binnenkijken blijft altijd leuk en geeft een intense beleving van een woonconcept, alsof je door een echt huis loopt. Ook het recente woningaanbod krijgt maximale aandacht. Van koop tot huur, van oud tot nieuw, van huis tot appartement, alles is op de beurs te vinden. Inclusief de niet te missen spectaculaire woonveiling.

Starters op de woningmarkt
Op vrijdagavond 1 maart ( 19.00-21.00 uur) en zaterdagmiddag 2 maart ( 14.30-17.00 uur) wordt in samenwerking met Stichting Starter het Starterscafé georganiseerd. Hier worden starters op de woningmarkt geïnformeerd op het gebied van woningfinanciering, makelaardij en notariaat op een ongedwongen en gezellige manier. Experts zoals hypotheekadviseurs, notarissen en makelaars uit de gehele provincie zijn aanwezig om vragen te beantwoorden.

Met korting naar Huis & Tuin
Huis & Tuin wordt landelijk niet voor niets gezien als één van de meest toonaangevende beurzen op huis-, tuin- en woongebied. Bestel nu online entreekaarten voor slechts € 10,- per kaart (korting € 2,-). En voorkom wachtrijen bij de kassa's. Kinderen tot en met 12 jaar zijn gratis. Huis & Tuin 2013 wordt gehouden van 28 februari tot en met 3 maart in het WTC Expo Leeuwarden. De beurs is donderdag en vrijdag geopend van 13.00 tot 22.00 uur en zaterdag en zondag van 10.00 tot 18.00 uur.