Voordelig warm water in huis met een warmtepompboiler

12 augustus 2021 Bron: RCA
Voordelig warm water in huis met een warmtepompboiler
Met de Vica Sani 300 (Air Intern) heeft Vasco een duurzame ťn kant-en-klare oplossing in huis voor de productie van sanitair warm water. Dankzij zijn energie-efficiŽntie komt deze warmtepompboiler bovendien in aanmerking voor een subsidiebedrag tot 300 euro in Vlaanderen. Handig voor wie zijn oude traditionele boiler op gas of elektriciteit wil vervangen, of voor een nieuwbouw staat.

Deze energie-efficiŽnte alleskunner heeft een buffervat van 258 liter. Zo is er altijd warm water in huis voor koken, handen wassen, poetsen, douchen of baden. De behuizing kreeg een dikke laag isolatie, zodat er nauwelijks warmte verloren gaat. In combinatie met de efficiŽnte warmtepomptechnologie behaalt de Vica Sani de hoogste energieklasse.

Andere grote troef is de makkelijke montage, zonder breekwerken. De warmtepompboiler laat zich met zijn Ďplug & playí gemakkelijk installeren in een kelder of technische ruimte: bestaande boiler ontkoppelen, de Vasco Vica Sani installeren, aan- en afvoer aansluiten op de buitenlucht, het toestel aansluiten op het stroomnetwerk en de installatie is klaar voor gebruik.

Het systeem is met een inzetbaarheid tot -10įC bovendien perfect afgestemd op de Belgische weersomstandigheden. De geÔntegreerde warmtewisselaar maakt ook de combinatie met thermische zonnepanelen mogelijk. Verder is de warmtepomp Ė om het risico op legionellabesmetting uit te sluiten Ė uitgerust met een elektrische weerstand die automatisch in werking treedt als het water onder een bepaalde minimumtemperatuur zakt.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo