Verwarming & Sanitair

Desco lanceert online berekeningstools

Desco lanceert online berekeningstools
Kwaliteitsproducten is één, een goede service twee. Om professionals nog beter bij te staan, heeft sanitair- en verwarmingsspecialist Desco maar liefst vier nieuwe online tools uitgewerkt. Zo kan iedereen voortaan heel eenvoudig berekenen welk vermogen je nodig hebt om een woning of kamer te verwarmen. Zelfs een handig overzicht van alle actuele subsidies in één muisklik, is mogelijk.

De website van Desco bundelde al enkele nuttige berekeningstools, onder meer om zelf een badkamer te tekenen of een circulatiepomp te kiezen. Voortaan vind je er nog meer praktische tools terug. Desco ontwikkelde vier online modules, volledig gedocumenteerd via pop-ups:

warmteverliezen woning:

heb je een appartement, rijhuis of open bebouwing? Grote raampartijen? En is er een boiler voor sanitair warm water? Tal van factoren spelen een rol om het vermogen van de cv-installatie te berekenen. Deze tool zoekt uit hoe groot de ketel of warmtepomp moet zijn.

warmteverliezen per ruimte:

Hoe groot zijn de verschillende ruimtes? Liggen ze boven een onverwarmde kelder? Of gaat het om een sterk geïsoleerde nieuwbouw? Met deze tool kan je het nodige vermogen per ruimte berekenen, zodat je concreet weet welke radiator de beste oplossing is.

Desco lanceert online berekeningstools

subsidies:

De postcode ingeven volstaat om een helder overzicht te krijgen van alle mogelijke actuele subsidies van de verschillende instanties.

terugverdientijd warmtepompboiler:

Een vraag die, terecht, heel vaak gesteld wordt: ‘Wanneer zal de investering van een warmtepompboiler zichzelf terugbetalen?’. De tool van Desco maakt het mogelijk om gemakkelijk een systeem te kiezen (elektrische boiler, boiler op aardgas, boiler op stookolie) waarmee je de terugverdientijd van een warmtepompboiler kan vergelijken.

Desco lanceert online berekeningstools
Raadpleeg de online berekeningstools via deze link.

Ook interessant