Voordelen van bouwplantoetsing uitbesteden

29 januari 2021 Bron: Bouw & Wonen
Voordelen van bouwplantoetsing uitbesteden
Wanneer je van plan bent om te gaan (ver)bouwen, zul je al gauw tegen een ingewikkelde regelgeving aan lopen. Je moet bijvoorbeeld een bouwplan hebben dat aan allerlei onderdelen voldoet. Maar hoe weet je of zon plan volledig is? Dat kun je doen met een bouwplantoetsing, waarmee je eenvoudig en snel kunt laten zien of het bouwplan aan alle eisen voldoet. Wat is zon bouwplantoetsing precies en hoe maak je er eentje? Onze tip? Laat een bouwplantoetsing door een expert samenstellen zodat je zeker weet dat alle nodige gegevens erin staan. In dit artikel lees je meer over de voordelen van een bouwplantoetsing.

Wat is een bouwplantoetsing precies?

Het aantal verbouwingen in Nederland en Belgi is flink omhoog geschoten dit jaar. Het is onder andere de coronacrisis waardoor men besloot om te beginnen met klussen en (ver)bouwen. Heb je een serieuze verbouwing op de agenda staan dan is het aan te raden om een duidelijk bouwplan te hebben. Daarin staat wat er precies gedaan moet worden, hoe dat wordt gedaan en wanneer het af moet zijn. Om er zeker van te zijn dat je bouwplan aan alle wettelijk gestelde eisen voldoet, kun je aan de slag gaan met een bouwplantoetsing.

Een bouwplantoetsing is een controle van jouw bouwplannen op verschillende themas, denk hierbij aan veiligheid, gezondheid, energiezuinigheid en milieutechnische zaken. Afhankelijk van het type aanvraag zijn de verschillende themas wel of niet verplicht. Zon toetsing vergt gespecialiseerd werk waardoor het aan te raden is om hier een expert voor in te schakelen. Professionals vind je door heel Nederland; regel hier je bouwplantoetsing in twee klikken voor zekerheid tijdens het (ver)bouwproces .

Alle kennis onder n dak bij bouwplantoetsing

Juist omdat er veel kennis nodig is voor een juiste bouwplantoetsing is het fijn om iemand in te schakelen die er daadwerkelijk verstand van heeft. Het grote voordeel van dit soort specialisten is dat ze alle kennis in huis hebben over verbouwen en bouwen. Het maakt bijvoorbeeld niet uit of je een winkelpand laat verbouwen of dat je flink wilt klussen aan je eigen woning; het inschakelen van zon professional op het gebied van bouwplantoetsing weet alles over bouwvergunningen en regels voor diverse projecten. Dat scheelt jou weer extra uitbesteding. Wat hierbij ook fijn is, is dat je met een bouwplantoetsing door professionals gegarandeerd goedkeuring van de gemeente krijgt. Als er onderdelen van het plan niet voldoen, krijg je ook advies hoe je ervoor kunt zorgen dat dit wel voldoet.

Vroegtijdige opsporing van risicos in bouwplan

Daarnaast is een bouwplantoetsing door experts niet alleen ideaal voor de volledige kennis; het is ook fijn om te weten of een bouwplan berhaupt veilig is en of het zorgt voor een goed binnenklimaat (gezondheid). Natuurlijk is het prettig om te weten of alles volgens de regels wordt gedaan. Mochten er knelpunten of risicos aanwezig zijn dan kun je daar voordat de verbouwing begint nog iets aan doen. Dat is wel zo prettig, want zo kom je achteraf niet voor financile verrassingen in een verbouwing te staan.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo