Algemeen

Vlieghe wil maximale waarde uit machinepark halen

Vlieghe wil maximale waarde uit machinepark halen
In april 2016 legde de Kortrijkse ramen- en deurenfabrikant Vlieghe de boeken neer. Het bedrijf verwees daarbij naar het zwakke economische klimaat, de zware concurrentie en de hoge loonlasten in België. Op donderdag 16 juni sluit het bekende veilinghuis Troostwijk de online verkoping van recente houtbewerkingsmachines en het wagenpark af.
Veilinghuis Troostwijk verklaart: “Een faillissement is altijd een trieste zaak, zeker van zo’n gerespecteerde Belgische firma als Vlieghe. Daarom is het van groot belang om het faillissement zo professioneel en correct mogelijk te begeleiden. Onze taak is om het prachtige materiaal in zoveel mogelijk waarde om te zetten, hetgeen voor alle betrokken partijen een significante meerwaarde betekent.” Op 14 en 15 juni worden – voorafgaand aan de online verkoop – kijkdagen georganiseerd in Moeskroen (op de site van Vlieghe zelf).

Vlieghe was een op en top Belgisch bedrijf, gespecialiseerd in op maat gemaakte deuren en ramen in hout, pvc en aluminium. Deze werden vooral in West- en Oost-Vlaanderen aan aannemers, bouwpromotoren en in mindere mate aan particulieren verkocht. In 2015 verhuisde Vlieghe de productie van Kortrijk naar een modernere vestiging in Moeskroen, waarbij ook enkele hypermoderne machines werden aangekocht. Die investering mocht in het huidige economische klimaat echter niet baten.

Voor de online verkoop van de loten – met onder meer een complete ramenproductielijn, cnc bewerkingscentra, Weinig schaaf- en afkortzaagmachines en een verfinstallatie – wordt een ruim en internationaal koperspubliek verwacht.

Details bezichtiging:

14 en 15 juni van 9u00 tot 16u00
Adres: Eurozonelaan 100 – 7700 Moeskroen
Sluiting biedingen: 16 juni vanaf 14u00
Meer info: www.troostwijkauctions.com/nl/ramen--deuren/01-22704/

Ook interessant


Build for Life