Vliegensvlug je huis verkopen met deze tips!

  BE   Bron: Huis verkopen - Logic-Immo
Vliegensvlug je huis verkopen met deze tips!
Foto: ERA
Je huis verkopen is geen sinecure, zelfs niet wanneer de vraag groot is en het aanbod klein. Vooral wie zijn woning zelf probeert de verkopen, ervaart wel eens problemen. Maar met deze eenvoudige tips komt het zeker goed! Ontdek hier hoe je je huis snel verkoopt, met of zonder makelaar.

1. Kijk door de bril van de koper

Je gezinswoning verkopen, doe je niet zomaar. Je koestert er ongetwijfeld onschatbare herinneringen aan, en dat is volstrekt begrijpelijk. Maar die herinneringen helpen je maar zelden wanneer je je woning op de markt zet. Emotioneel afscheid nemen van je woning is daarom cruciaal.

Stel jezelf niet de vraag hoeveel je woning voor jou waard is, maar hoeveel ze waard kan zijn voor andere mensen. Misschien vind jij die minuscule bergruimte wel charmant, of ben je gaan houden van de rustieke look van je woonkamer, maar potentiële kopers voelen zich er niet noodzakelijk hetzelfde bij. Zet dus niet alleen de pluspunten van je woning in de schijnwerpers, maar durf ook de minpunten aan te kaarten.

2. Je huis verkopen voor ‘de juiste prijs’

Dit puntje sluit naadloos aan op het vorige. Veel verkopers overschatten namelijk de waarde van hun woning. Soms vragen ze bewust te veel. De redenering? ‘We kunnen de prijs altijd nog verlagen.’ Wij geloven echter niet dat deze strategie rendeert. Probeer altijd een zo juist mogelijke prijs te stellen. Met een scherpe prijs – niet te hoog, maar ook niet te laag – zul je kritische kopers gemakkelijker overtuigen. Een te hoge prijs schrikt daarentegen af.

3. Kijkmomenten: details maken het verschil

Helpt een schaal sinaasappelen op het keukenaanrecht écht wanneer je je huis te koop aanbiedt? Het mag dan misschien wel lachwekkend overkomen wanneer je het in een Amerikaanse film of serie ziet opduiken, maar vergis je niet: potentiële kopers laten zich wel degelijk leiden door hun gevoel. Natuurlijk houden ze ook rekening met de objectieve voor- en nadelen van de woning, maar dat is zeker niet alles. Ruikt de woning lekker? Is de temperatuur aangenaam? Voelt de woning gezellig aan?

Extra tips:

  • Ruim je huis netjes op, maar vermijd een lege en verlaten indruk.
  • Verlucht je huis op voorhand en zorg voor een aangename warmte.
  • Voorzie op kijkmomenten koffie of iets anders dan lekker geurt. Muffe geurtjes zijn uit den boze. Een heldere en frisse woning verkoopt zichzelf!


Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo