Algemeen

Vlaamse tapijtsector ziet uitvoer sterk stijgen

De Vlaamse tapijtsector, veruit de belangrijkste speler in Europa, heeft zijn uitvoer in de eerste negen maanden van 2006 met 10,9 procent zien stijgen. De Vlaamse tapijt- en vloerbedekkingssector investeert dit jaar circa 200 miljoen euro in expansie, schrijft De Standaard woensdag in een dossier over de sector. De krant deed een rondvraag op de vakbeurs Domotex, "de jaarlijkse hoogmis van de sector".

De groep IVC, de op twee na grootste producent van vinyl in de wereld, gaat bijna 50 miljoen euro investeren in de bouw van een vinylfabriek in Rusland. Unilin Floring wil een laminaatfabriek neerzetten in Rusland.

Beaulieu International Group (BIG) investeert dit jaar 55 miljoen euro. Balta Industries, de nummer één in de wereld in de productie van karpetten, investeert dit jaar net als in 2006 fors in garen.

Marcus Billman, de ceo van Balta, zegt dat het bedrijf honderd vacatures heeft die het maar moeilijk ingevuld krijgt. Ook Christopher Deroose, ceo van BIG, zegt dat het vinden van werknemers de uitdaging van de Vlaamse tapijtindustrie wordt.
Build for Life