Second Home

Vind uw tweede verblijf op Second Place

Van vrijdag 25 tot en met zondag 27 september 2009 verwelkomt FISA iedereen met een glaasje champagne op de zevende editie van de beurs Second Place, de enige Belgische beurs voor het tweede verblijf. Paleis 3 van Brussels Expo stelt gedurende 3 dagen zijn deuren open voor iedereen die interesse heeft om een tweede verblijf te verwerven.

3 soorten kopers kunnen er terecht. Zij die kopen voor puur vakantiegenot, een tweede groep trekt naar de beurs met het oog op een stek te vinden waar ze definitief naar toe zullen emigreren en een derde categorie ziet de aankoop puur als investering. Een investering is het in ieder geval. In deze tijden waar het klassieke spaarboekje zo goed als niets meer opbrengt, blijft vastgoed de logische keuze. Bovendien vallen er in heel wat landen (Verenigde Staten (Florida) en Spanje ) prachtige koopjes te rapen. Kortingen van 15 tot 30% zijn geen uitzonderingen.

In ieder geval is er voor elk wat wils. Landen van over heel de wereld zijn door meer dan 100 exposanten vertegenwoordigd. Vaste waarden zoals Frankrijk, Italië, Spanje, Oostenrijk en Griekenland zijn uiteraard van de partij, maar krijgen steeds meer concurrentie van de nieuwe EU-landen zoals Bulgarije, Kroatië, Hongarije en Slovakije. Wie het eerder voor meer exotische oorden heeft, vindt zeker zijn gading in Belize, Brazilië, Kaapverdië, Mexico of Dubai. Turkije en de Verenigde Staten blijven sinds een aantal jaren erg goed scoren.

Jaarlijks peilt de beursorganisator ook naar wat er leeft bij de bezoekers van Second Place.
  • De vijf populairste landen om een tweede verblijf te verwerven blijken Frankrijk, Spanje, Turkije, Italië en de Belgische kust.
  • De helft van de bezoekers is bereid hier een maximum bedrag van 200.000 euro aan te besteden.
  • De meerderheid van de Second Place bezoekers koopt het liefst via een Belgische makelaar, in België (39%) of in het buitenland (37%).

Bezoekers kunnen naast de stands ook terecht tijdens de seminaries die gedurende drie dagen worden gehouden, waar ze gratis fiscaal en juridisch advies of gewoon heel wat praktische tips kunnen inwinnen over een aankoop in het buitenland.

Ook interessant