Interieur

Vincent, het wijnrek dat deel uitmaakt van je interieur

`Stoer maar toch elegant, aanwezig maar toch bescheiden, van staal maar toch verfijnd.` Zo omschrijft David de’ Liguori Carino - creatief brein en bezieler van Vincent - zijn geesteskind. Twee jaar lang zocht hij naar de juiste balans om van dit veelzijdige gebruiksvoorwerp, maar in de eerste plaats een wijnrek, een toonbeeld van gastvrijheid en vrijgevigheid te maken.

David vormde een team met industrieel ontwerper Alexandre Tebar om het design, maar ook het gebruiksgemak, tot het hoogste niveau te verheffen.

Vincent werd ontwikkeld om wijn op een verrassende manier te presenteren, en uitgevoerd in wit en zwart, om het design alle eer aan te doen. Zo past hij in elk interieur, zowel in restaurants als gezellig bij je thuis.

Vincent, het wijnrek dat deel uitmaakt van je interieur

Niet zomaar een meubel

Van jongs af aan werd David geboeid door de antieke houten boekenmolens. Hun bruikbaarheid en charme gaven hem het idee een multifunctionele wijnhouder te creëren.

Want Vincent is niet alleen een draaiend wijnrek, maar ook een bijzettafel én een echte eye catcher. De keuze om staal in plaats van hout als basismateriaal te gebruiken geeft Vincent een moderne, solide en luchtige uitstraling. De ligging van de flessen zorgt ervoor dat de etiketten duidelijk zichtbaar zijn, terwijl de hoek van zeven graden ervoor zorgt dat de kurk vochtig blijft en eventuele droesem op de bodem ligt. Wel doordacht.

Vincent wil de gulle schenker zijn die gasten een warme welkom biedt.

Niet zomaar Vincent

Voor het productieteam was het wijnrek op een gegeven moment niet zomaar een product. Het werd een ‘hij’. En die ‘hij’ kreeg een naam, en niet zomaar een naam. Vincent verwijst naar Vincentius van Zaragoza, de beschermheilige van de wijnboeren; naar VIN, Frans voor wijn; en naar Vincent, het petekind van David de’ Liguori Carino. Een veelzijdig product met een veelzijdige naam.

De mensen achter Vincent

De half Italiaanse, half Nederlandse David de' Liguori Carino is oprichter van JUNESEVEN, platform voor vernieuwende initiatieven op het gebied van design. Met Vincent, een item van Nederlandse makelij, is de productielijn van JUNESEVEN dit jaar van start gegaan. De Duitse ontwerper Alexandre Tebar genoot zijn opleiding aan de École Nationale Supérieure de Création Industrielle in Parijs. Hij werkte een aantal jaren in Frankrijk, maar vandaag de dag werkt hij als industrieel ontwerper in Stuttgart, waar hij een eigen studio heeft.

Vincent, het wijnrek dat deel uitmaakt van je interieur

Vincent - prijzen

voor 12 flessen - 40cm x 40cm x 36cm - € 199
voor 24 flessen - 40cm x 40cm x 72cm - € 299
beide maten uitgevoerd in zwart en wit

Vincent - verkooppunten

Antwerps Kookhuis - Antwerpen
Mieke Mertens Interieur - Brasschaat
International Home of Cooking - Brussel

Ook interessant