Vernieuwde editie Vastgoedrekenen met Spreadsheets

9 mei 2014 Bron: managementproducties
De nieuwste editie van dit standaardwerk biedt u praktische adviezen voor het uitvoeren van rendementsberekeningen op vastgoed. Daarbij wordt het spreadsheetsprogramma Microsoft Excel ingezet als hulpmiddel om deze vastgoedberekeningen te maken. U krijgt daarmee een moderne en transparante werkwijze aangereikt, die inzicht geeft in zowel waardecreatie als risico's. Aan de orde komen onder meer de begrippen contante waarde, internal rate of return, bruto aanvangsrendement, kostprijsdekkende huur, residuele grondwaarde en integrale grond- en vastgoedexploitatie.

Voorbeelden en oefenopgaven

In dit boek wordt stap-voor-stap uitgelegd hoe u een rendementsberekening in Excel kunt opzetten. Aan de hand van voorbeelden en oefenopgaven bent u in staat om uw eigen rekenmodellen te bouwen. Dit boek is speciaal ontwikkeld voor vastgoedprofessionals die zelfstandig rendementsberekeningen willen maken en wordt veel gebruikt bij vastgoedopleidingen in Nederland en België.

"Een mooie combinatie van krachtige concepten uit de theorie en praktische toepassingen uit de praktijk van alledag. Ik wens de lezer veel plezier tijdens het gebruik van dit boek."
Prof.dr. Dirk Brounen
Tilburg University


Bestel dit boek:

Auteurs

De auteurs (Sake van den Berg, Erik Volkers en Laura Wytema) zijn werkzaam bij Fakton en doceren vastgoedbeheer en - financiering aan diverse opleidingen. Dagelijks brengen zij hun kennis in praktijk bij beleggers, banken, woningcorporaties, projectontwikkelaars en gemeenten.

'Vastgoedrekenen met Spreadsheets’ is een uitgave van Management Producties.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo