Wonen in een monumentaal huis

5 februari 2012 Bron: Sun Architecture
Na het grote succes van het boekje Amsterdamse interieurs verschijnt nu het omvangrijkere vervolg Wonen in een monumentaal huis. Hierin worden meer dan tachtig bijzondere interieurs van woningen in Amsterdam Zuid uit de periode 1875 tot 1945 in beeld gebracht. Het boek geeft niet alleen informatie over de cultuurhistorische waarde van de interieurs, maar laat ook zien welke rol bewoners nu spelen als schakel in de geschiedenis.

Amsterdam Oud-Zuid was en is een chique woonwijk. De woningen zijn vaak met de mooiste meubels ingericht en gedecoreerd met de prachtigste materialen. Veel laatnegentiende-eeuwse en vroegtwintigste-eeuwse interieurinrichtingen zijn bewaard gebleven. Maar hoe is het voor de huidige bewoners in een monumentaal interieur te wonen? En hoe ga je als bewoner om met zo’n interieur? Het boek geeft speciale aandacht aan stucornamenten, glas-in-lood, betimmeringen en badkamerinrichting.

Doelgroep
Het rijk geïllustreerde boek is een inspiratiebron voor iedereen die geïnteresseerd is in woninginrichting. Het geeft mensen die in een monumentaal pand wonen (of daarvan dromen) richtlijnen voor het behoud van hun historisch interieur. En iedereen die zich interesseert in de geschiedenis van Amsterdam, de joodse geschiedenis of historische woningen kan met dit boek zijn hart ophalen.

Dit boek is mede mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds, Stichting Charema, Pruikenburgfonds, Stichting Historische Interieurs en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed.

Wonen in een monumentaal huis
Nederlandse editie
ISBN 9789461057242
304 pagina's / 210 x 270 mm
Hardcover / Full color
€ 39,50
Bestel!

Auteursinformatie

Barbara Laan is interieurhistorica en als zelfstandig ondernemer werkzaam op het terrein van het cultureel erfgoed.
Eloy Koldeweij is senior specialist interieurs bij de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed.
Coert Peter Crabbe is architectuurhistoricus bij Bureau Monumenten & Archeologie Amsterdam.
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo