Vernieuwde Rijksmuseum lokte al 300.000 bezoekers

  NL   14 mei 2013 Bron: VRT Nieuws
Het Rijksmuseum in Amsterdam heeft in de eerste maand na de heropening ruim 300.000 bezoekers getrokken. Het zijn volgens directeur Wim Pijbes aantallen waar alleen in de meest optimistische scenario's rekening mee was gehouden.

Sinds de opening op 13 april liep het storm met bezoekers uit zowel binnen- als buitenland. Ongeveer de helft van het bezoek was Nederlands. De meeste buitenlandse bezoekers kwamen dan weer uit Frankrijk, Japan en de Verenigde Staten.

Ruim 30.000 kinderen jonger dan 18 jaar kwamen naar het museum. In de weekends trekt het museum meer dan 10.000 bezoekers per dag. Voor het begin van de verbouwing, tien jaar geleden, kwamen er gemiddeld 3.000 bezoekers per dag over de vloer. Volgens het museum maakt ongeveer een derde van de bezoekers gebruik van een vooraf gekocht e-ticket.

Na de heropening van het Rijksmuseum, het Van Gogh Museum en het Stedelijk Museum is het op het Museumplein in Amsterdam drukker dan ooit. Directeur Pijbes verwacht dat het museumbezoek in Amsterdam kan verdubbelen, net zoals in Parijs en Londen is gebeurd.

Lees ook:


  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • bouwinfo