Verwarming & Sanitair

Verminder onderhoud met een waterverzachter

Verminder onderhoud met een waterverzachter
Maar apparaten die water gebruiken, zoals een koffiezetter, wasmachine en vaatwasser, zijn gevoelig voor kalk. Dit hoopt zich over de maanden heen op. Het resultaat: minder goed werkende apparaten en een verkorte levensduur. Dit kun je voorkomen door een waterverzachter te installeren die ervoor zorgt dat je een stuk minder onderhoud hebt aan je apparaten.

Bescherm je apparaten met een waterverzachter

Een waterverzachter zorgt ervoor dat het kalk uit je water wordt gefilterd. Omdat de waterontharder op je hoofdleiding aangesloten zit, hebben ook alle apparaten in huis die van water gebruikmaken hier profijt van.

Gewoonlijk moet je regelmatig apparaten zoals een wasmachine, koffiezetter of vaatwasser ontkalken. Doe je dit niet, bestaat de kans dat het apparaat op den duur slechter gaat werken. Op dat moment ben je nog verder van huis. Door een waterontharder te gebruiken, heb je hier helemaal geen omkijken meer naar. Het kalkvrije, zachte water dat door je apparaten stroomt zorgt ervoor dat je vaat en kleren zo schoon mogelijk worden en je koffie een heerlijke smaak heeft. Dat is alles!

Hoe kies je een waterontharder?

Wat is de beste waterontharder voor jouw woning? Je kunt waterontharders krijgen in verschillende maten. Zo zijn ze altijd op je hoofdleiding aan te sluiten. Wat de beste waterontharder is, is afhankelijk van je wensen. Er zijn verschillende modellen te krijgen zoals modellen met extern zoutreservoir en met een intern zoutreservoir. Bepaalde waterontharders hebben ook de mogelijkheid om deze in twee delen te plaatsen, waardoor deze in de kleinste ruimtes (zoals een krappe meterkast) nog zijn te plaatsen.

Waterverzachters zijn niet alleen te gebruiken voor in huis. Ook op de werkvloer kunnen deze producten voordelen bieden. Door een waterontharder te installeren op kantoor zorg je er ook hier voor dat er minder kalk in de leidingen zit. Dit werkt kostenbesparend: het is minder vaak nodig om onderhoud uit te laten voeren en apparaten te ontkalken.

Voordelen van een waterverzachter voor jouw woning
  • Langere levensduur van je apparaten: door het verwijderen van kalk heb je geen kalkaanslag en hierdoor mogelijke problemen met je apparatuur.
  • Minder onderhoud nodig: apparaten zoals wasmachines en radiatoren
  • Minder kalkaanslag in je waterleidingen
  • Minder zeep en schoonmaakmiddel nodig
  • Kostenbesparend en duurzaam

Ook interessant